Ευθεία επίθεση Παππά στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς

Σκληρή επίθεση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση επειδή καθυστερεί να ξεκινήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες» είπε ο κ. Παππάς στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στο ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα για την διενέργεια του διαγωνισμού που θα νομιμοποιήσει τη λειτουργία του τηλεοπτικού τοπίου.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν υπάρχει άλλος λόγος καθυστέρησης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αίρει και τις τελευταίες εκκρεμότητες για την αρμοδιότητα του ΕΣΡ για τις άδειες καθώς και για την τεχνολογία εκπομπής των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής αναφέρθηκε στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε να διευκρινιστεί εάν έχει ζητηθεί η γνώμη του ΕΣΡ για την ψηφισθείσα τροπολογία.

Ο κ. Λοβέρδος προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Απαντώντας ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή όλη τη σχετική αλληλογραφία με το ΕΣΡ.

Υπενθύμισε, όμως, ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια ούτε να νομοθετεί αλλά ούτε και να αποφαίνεται επί της συνταγματικότητας ή μη των νόμων. «Οι ανεξάρτητες αρχές εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Διαβάστε επίσης: «Δεν είναι όλα καλά» στην υγεία του Σταύρου Θεοδωράκη