“Θα τα πούμε στη Βουλή” διαμήνυσε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα για το Eurogroup

Συνάντηση με αιχμές εκατέρωθεν μπροστά στις κάμερες είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρώτου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «στις μεταξύ μας σχέσεις μπορούμε να έχουμε ένα επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας. Να έχουμε ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, νομίζω ότι είναι απαραίτητο».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θα τα πούμε στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση. Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι έγινε». Όσον αφορά το Κυπριακό, πρόσθεσε ότι είναι στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση και είναι έτοιμος να ακούσει.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «πάντοτε υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητιούνται ιδίως σε ευαίσθητα θέματα. Στις μέρες μας ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, που όλα μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα. Οι σκέψεις και οι στρατηγικές της διαπραγμάτευσης πρέπει να περιφρουρούνται. Ιδίως όταν έχουν να κάνουν με εθνικά θέματα».

Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κλείνει τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους ενημέρωσε για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της διάσκεψης στην Ελβετία.

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οριοθέτησε στον απόηχο της συμφωνίας του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τις διαχωριστικές γραμμές, οι οποίες χωρίζουν τα δύο πολιτικά στρατόπεδα.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο “λευκός καπνός” του Λουξεμβούργου αποτέλεσε για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων άλμα κάτω από τον ήδη χαμηλωμένο πήχη.

Από τη ΝΔ ανέφεραν στελέχη ότι “Δεν περιμέναμε να μάθουμε τίποτα καινούριο. Όλα, λοιπόν, θα ειπωθούν στη Βουλή και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης. Εκεί, στην Ολομέλεια, ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια”.

Για το κυπριακό σημείωσαν ότι είναι εθνικό θέμα. Έχουμε άποψη. Έχουμε τις θέσεις μας, όπως αυτές έχουν εκφραστεί”.

Διαβάστε επίσης: Αντίδραση Παπανδρέου στις αναφορές Τσίπρα για Καστελόριζο