Θεοχαρόπουλος: Δημιουργία νέου κόμματος ή να αποφασίσει η βάση με δημοψήφισμα

«Η στροφή στις λογικές του κρατισμού, στην υιοθέτηση των δήθεν εύκολων συνταγών του λαϊκισμού, με ένα λόγο που απευθύνεται σε εσωκομματικά ακροατήρια, αλλά δεν ακουμπά δυναμικές κοινωνικές ομάδες, είναι και αδιέξοδη και αντιπαραγωγική» θα επισημάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ξεκαθαρίσει «η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναθεματίζει τη φτώχεια και πολλαπλασιάζει τους φτωχούς. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να απλώσει χέρι βοηθείας σε μια τέτοια πολιτική».

«Σήμερα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, απαιτείται ένα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΟΚ, που θα αλλάξει τα δεδομένα στην χώρα» θα πει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα απαντήσει και στα ανοίγματα του πρωθυπουργού:

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τελευταία σε προοδευτικές συνεργασίες. Στην χώρα μας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και τολμά και μιλά για προοδευτικές κυβερνήσεις. Μάλλον αυτοκριτική για τις ασκούμενες πολιτικές κάνει, αλλιώς δεν εξηγείται.

Εξάλλου οι ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τακτικισμοί μπροστά στα αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την επιλεκτική του συνεργασία δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική δεξιά».

Θα αναφερθεί και στον ρόλο της ΝΔ: «Και από την άλλη έχουμε τη ΝΔ που παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:

1. Ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση. Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα.

2. Η πρόκληση είναι να γίνει η προοδευτική παράταξη ένα κόμμα της βάσης και όχι ένα κόμμα παραγόντων.

3. Θέση μου είναι ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας χωρίς συνιστώσες, με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής μέσα από το Ιδρυτικό Συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή επικεφαλής του από την βάση εντός του 2017.

«Αν προχωρήσουμε πάντως με την αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή πρώτα με εκλογή επικεφαλής από την βάση και μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο, και ιδίως εφόσον τα κόμματα και οι κινήσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα έχουν μεταξύ τους διαφορετική άποψη για την μορφή του φορέα, τότε η βάση όλης της κεντροαριστεράς πρέπει να αποφασίσει για την μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα. Να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς» θα πει σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Βλέπει να έχουμε επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης ο Κατρούγκαλος!