Κατηγορείται για φοροδιαφυγή ο Μουρίνιο στην Ισπανία

Μετά τους Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ ήρθε η σειρά του Ζοσέ Μουρίνιο να κατηγορηθεί ότι απέκρυψε χρήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ Μαδρίτης, από τις ισπανικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την καινούργια υπόθεση.

Ένας ακόμα σταρ του ποδοσφαίρου περνάει από εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Αυτή τη φορά, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι αυτός που γίνεται «φύλλο και φτερό» από τις ισπανικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του αρμόδιου εισαγγελέα, πρόκειται για δύο περιπτώσεις οικονομικής απάτης, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 3,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος προπονητής φέρεται να απέκρυψε 1,611.537 εκατ. ευρώ το 2011 και 1.653.133 εκατ. ευρώ για το 2012.

Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία διετία έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες κατηγορίες οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο με τον πρώτο να έχει ήδη καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλάκιση (εξαγοράσιμη ποινή) και τους άλλους δύο να περιμένουν να οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους.

Υπενθυμίζεται πως το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο, ύστερα από μεγάλη έρευνα των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Εισαγγελέας της Μαδρίτης αποφάσισε να ασκήσει δίωξη στον Πορτογάλο σούπερ σούπερ σταρ, ο οποίος έχει βρεθεί στη “δαγκάνα” των αρχών επειδή φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους 14.700.000 ευρώ το διάστημα μεταξύ του 2011 και του 2014.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο 31χρονος επιθετικός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι έτη (με αναστολή) σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, καθώς κατηγορείται πως χρησιμοποίησε φορολογικούς παραδείσους, όπως οι Παρθένοι Νήσοι, για να γλιτώσει την υψηλή φορολογία της Ισπανίας.

Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2014, με υποθέσεις φοροδιαφυγής Ισπανών ποδοσφαιριστών, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποφάσισε να διευθετήσει τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα, σε περίπτωση που παραδεχθεί πως απέκρυψε το παραπάνω ποσό και το πληρώσει έστω και ετεροχρονισμένα, τότε η ποινή φυλάκισης θα πέσει στου 15 μήνες, πάντα με αναστολή.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην μεγάλη έρευνα του Football Leaks, ο Ρονάλντο απέκρυψε 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία, ο Παναμάς και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι απ’ το 2009 έως το 2014.

Διαβάστε επίσης: Πέρασε τα ιατρικά και υπογράφει στην ΑΕΚ ο Έλντερ Λόπες!