«Κράξιμο» στη Μέι – Αντιδράσεις για την φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ (video)

Κράξιμο

Σε πολύ άσχημη θέση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Τερέζα Μέι, καθώς σύσσωμος ο Τύπος και οι Βρετανοί την κατηγορούν για τη στάση που κράτησε σχετικά με την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 άτομα, ενώ αγνοούνται δεκάδες.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής σε πολιτική εκπομπή του BBC, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όμως όπως φαίνεται έκανε τα πράγματα χειρότερα. Χιλιάδες πολίτες που την παρακολούθησαν κατέκλυσαν τα social media εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την ανάλγητη στάση της, τις κοφτές της απαντήσεις και την φανερή της ενόχληση, καθώς βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Η δημοσιογράφος του κρατικού BBC Εμιλι Μέιτλις «στρίμωξε» την πρωθυπουργό, που δεν δείχνει να μπορεί να ανακάμψει μετά το στραπάτσο στις εκλογές, που προκάλεσε η ίδια.

Νωρίτερα η Μέι είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει με ισχυρή αστυνομική συνοδεία από συνάντηση που είχε με κατοίκους που ζουν στην περιοχή κοντά στον πύργο Γκρένφελ, καθώς διαδηλωτές που εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και της φώναζαν: «Δειλή! Δολοφόνε»!

Η δημοσιογράφος είπε στην πρωθυπουργό: «Δεν αντιληφθήκατε τη διάθεση του κόσμου στο θέμα αυτό. Δεν αντιληφθήκατε τον θυμό που αισθάνεται ο κόσμος για το θέμα αυτό. Σας φώναζαν “δειλή” σήμερα το απόγευμα».

«Αυτό που έκανα από όταν συνέβη το γεγονός αυτό, είναι, πρώτα από όλα, χθες, να διασφαλίσω ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είχαν την απαιτούμενη στήριξη που χρειαζόταν ώστε να κάνουν τη δουλειά που κάνουν αμέσως μετά το συμβάν», ήταν η απάντηση της Μέι, που προκάλεσε την εύλογη απορία της Μέιτλις: «Αυτό είναι τρεις μέρες μετά, πρωθυπουργέ, είναι απόγευμα Παρασκευής. Αυτά έπρεπε να γίνουν την Τετάρτη»!

Αλλά, η Μέι ούτε τότε έδωσε ευθείς απαντήσεις, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Αυτό που έκανα σήμερα είναι να διασφαλίσω ότι ως κυβέρνηση εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τους ανθρώπους στην περιοχή», είπε.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνοούνται επτά – Αμερικανικό αντιτορπιλικό συγκρούστηκε με πλοίο στην Ιαπωνία (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ

ΑΚΟΜΑ: 30 οι νεκροί στον «Πύργο της Κολάσεως» – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων