Αγροτικές κινητοποιήσεις και Μπλόκα στα τέλη Ιουνίου

Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση βρίσκονται οι αγρότες της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στην οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, αγωνιστικό δεκαήμερο διοργανώνουν στα τέλη Ιουνίου η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οι ενωτικές αγωνιστικές Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Στόχος όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση είναι η αναδείξουν των έντονων προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Επίσης απευθύνουν κάλεσμα στις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις, να οργανώσουν την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων και να εξασφαλίσουν την μαζική συμμετοχή στο 10ήμερο δράσης.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην διαβαλκανική κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους αγρότες δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγκαιότητα για ακόμα πιο μαζικούς Συλλόγους, η αξία της συντονισμένης δράσης μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αλλά και αναντικατάστατη δύναμη που δίνει ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και την νεολαία απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

Οι αγρότες αναδεικνύουν τις οδυνηρές συνέπειες του 4ου Μνημονίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έρχονται να προστεθούν σε αυτές των τριών προηγούμενων Μνημονίων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

ήδη στην Κρήτη αποφασίστηκε  ο συντονισμένος αγώνας 13 Αγροτικών Συλλόγων και 3 επιτροπών αγώνα μέσα από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων που συγκροτήθηκε και η οποία παλεύει με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και σε συντονισμό με αυτήν.

Πρώτος συντονισμένος σταθμός αγώνα θα είναι το δεκαήμερο δράσης τον Ιούνιο. Οι υπόλοιποι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συζητήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις σε σχέση με την συμμετοχή τους.