Νέο… χτύπημα Σόιμπλε: “Να μην έχουν ψευδαισθήσεις οι Έλληνες”

Σόιμπλε

Στη… γωνία περίμενε και πάλι την ελληνική κυβέρνηση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού πριν προλάβει το Μαξίμου να κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα, αναφέρθηκε στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα τίποτε ακόμη δεν τελείωσε!

Μιλώντας στην Deutsche Welle ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, είπε αργά χθες το βράδυ πως «πάντα γνωρίζαμε πως η Ελλάδα είχε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της και θα παραμείνει ένα μακρύ, δύσκολο ταξίδι. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να δημιουργούμε την ψευδαίσθηση για τον ελληνικό λαό ότι τα πάντα έχουν ήδη επιτευχθεί. Όμως τώρα κάνουν καλή πρόοδο και βοηθούμε την Ελλάδα».

Τώρα ιδιαιτέρως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε πως «ο στόχος είναι: από τα μέσα της επόμενης χρονιάς η Ελλάδα να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, είπε πως η συμπερίληψη του ΔΝΤ ως δανειστή –κάτι που αποτελεί και όρο που έχει θέσει το γερμανικό κοινοβούλιο- θα έχει ως αποτέλεσμα το Ταμείο να πληρώσει, αλλά αργότερα.

«Η κατανόησή μας είναι πως αυτό δεν αποτελεί θεμελιώδη αλλαγή στο πρόγραμμα», σημείωσε πως: «Στο τέλος θα αποφασίσει η επιτροπή προϋπολογισμού». Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, το γερμανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει σήμερα Παρασκευή τη συμφωνία για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: EuroWorking Group: Η Ελληνική κυβέρνηση υποτάχθηκε στον Σόιμπλε!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε το Eurogroup: Πήραμε δόση 8,5 δισ. ευρώ – Υπόσχεση για χρέος

ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας – Νετανιάχου: «Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ενώνει»