Ο Αρμάντο Μάριο Χουσίγιος είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού

Ο Αρμάντο Μάριο Χουσίγιος ανήκει πλέον στον ερυθρόλευκο δυναμικό μιας και θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Αργεντίνος θα πάρει κάποιες από τις αρμοδιότητες του Γιάννη Βρέντζου, ο οποίος θα μετακινηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στην Νότιγχαμ Φόρεστ και θα έχει άμεση συνεργασία με τον Φρανσουά Μοντέστο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αργεντινό Αρμάντο Μάριο Χουσίγιος (Armando Mario Husillos) ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή (Sports Director) του Συλλόγου.
Ο κ. Χουσίγιος διατέλεσε Αθλητικός Διευθυντής της Μάλαγα (Malaga CF) για τρία χρόνια ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως επικεφαλής στα τεχνικά τμήματα της Αλ Ιτιχάντ και της Ρεάλ Μούρθια. Έχει θητεύσει ως προπονητής και ποδοσφαιριστής σε ομάδες της πατρίδας του (Μπόκα Τζούνιορς, Σαν Λορέντζο ντε Αλμάγκρο) και στην Ισπανία (Μάλαγα, Τενερίφη).

Ως Αθλητικός Διευθυντής της Μάλαγα, ο κ. Χουσίγιος πέτυχε μεγάλες διακρίσεις σε αθλητικό επίπεδο, αφού η Μάλαγα έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Παράλληλα με τις αθλητικές διακρίσεις πέτυχε σπουδαίες επιτυχίες στον τομέα του scouting με την απόκτηση παικτών που στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε αστέρια παγκοσμίου επιπέδου (Ίσκο, Μονρεάλ, Χουάνμι, Χέσους Γκάμεζ, Καμπαγιέρο, Τουλαλάν, Απόνιο, Αντούνες) ενώ συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές όπως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο Μπερντ Σούστερ και ο Χάβι Γκράθια.

Ιδιαίτερο βάρος έδινε πάντα στην ανάπτυξη των Ακαδημιών και στη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών τους, ενώ το δίκτυο των σχέσεων με μεγάλα κλαμπ και ανθρώπους του ποδοσφαίρου, έφεραν στη Μάλαγα σπουδαίους ποδοσφαιριστές που συνέχισαν με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαίο επίπεδο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μονρεάλ (Άρσεναλ), Καμπαγιέρο (σε Μάντσεστερ Σίτι), Χοακίν (Φιορεντίνα), Χεσούς Γκάμες (Ατλέτικο Μαδρίτης) Τουλαλάν (Μονακό), καθώς και των Σάμου Γκαρσία και Σάμουελ Καστιγέχο (Βιγιαρεάλ) και Χουάνμι (Σάουθάμπτον) που προήλθαν από την Ακαδημία της Μάλαγα.

Μαζί του θα ενταχθούν στο τμήμα σκάουτινγκ του Συλλόγου και οι συνεργάτες του Κλαούντιο Ελόι Καρσί (Claudio Eloy Carsi) ως επικεφαλής του scouting και οι Φερνάντο Γκονζάλες Νούνιες (Fernando Gonzalez Nunez) και Μάριο Χουσίγιος (Mario Husillos Jr)».