Πέφτουν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη: Ανησυχίες λόγω πετρελαίου και PMI

Σε “κόκκινο” έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις τιμές του αργού, ενώ επιβαρυντικά για το κλίμα λειτούργησε και η “διολίσθηση” της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Γερμανία σε χαμηλό 4 ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,23% στις 387,62 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,20%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,30% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,47%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,46% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 “διολίσθησε” κατά 0,74% και ο πορτογαλικός PSI 20 βρέθηκε 0,85% κάτω.

Σύμφωνα με το capital, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών ετέθη το πετρέλαιο που σήμερα κινούνται ήπια ανοδικά, αλλά οδεύουν προς την πέμπτη εβδομάδα απωλειών, μετά από την “κατρακύλα” των προηγούμενων ημερών που οδήγησε το αργό σε bear market.

Στα μάκρο της ημέρας, ο PMI έδειξε υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Γερμανία, ενώ για το σύνολο της Ευρωζώνης ο ρυθμός ανάπτυξης της μεταποίησης επιβράδυνε αιφνιδίως, στο 55,7 τον Ιούνιο, από το 56,8 τον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα «κόκκινα» το Χρηματιστήριο: Καταρρέουν οι μετοχές των Τραπεζών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γελοία η συμφωνία – Μη βιώσιμο το χρέος για την Ελλάδα ισχυρίζεται το Bloomberg

ΑΚΟΜΗ: Στο φως το νέο Μνημόνιο: Τα μέτρα που «δένουν» την Ελλάδα (pdf)