Πανικός στην Λέσβο: Εκτεταμένες ζημίες σε Πλωμάρι, Βάτερα, Βρίσα (Video)

Πανικός σε Χίο, Λέσβο αλλά και στην Τουρκία όπου έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε όλο το Ανατολικό Αιγαίο στις 15:28 το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σοβαρές ζημιές στην περιοχή του Πλωμαρίου, αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης, την ώρα που τουρκικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες και από καταστροφές στις παραθαλάσσιες τουρκικές πόλεις.

Οι πρώτες επίσημες αναφορές μιλούν για ζημιές σε σπίτια τόσο στο Πλωμάρι, όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και στα χωριά που εκτείνονται σε μια ζώνη μήκους περίπου 40 χλμ που εκτείνεται από το αεροδρόμιο του νησιού έως και την ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου.

Οι πιο πολλές ζημιές σημειώνονται σε παλιά κτίσματα, σκεπές και πτώση σοβάδων.

Εκτός από το Πλωμάρι, προβλήματα υπάρχουν σε Βρύσα, Βατερό, Βασιλικά και στον Πολίχνιτο, όπου σπίτια υπέστησαν ζημιές, έπεσαν ράφια, βιβλιοθήκες και οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο.

Στη Βρύσα έχει καταρρεύσει ο τοίχος του σχολείου, που είναι ωστόσο πολύ παλιό, όπως λένε οι κάτοικοι. Ωστόσο στο χωριό μεταβαίνει η Πυροσβεστική να απεγκλωβίσει μια γυναίκα που έχει παγιδευτεί στα ερείπια του σπιτιού της που έχει καταρρεύσει.

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει ο Νίκος Τόσκας

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hurriyet: Πανικός στην Τουρκία από τον σεισμό στη Μυτιλήνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρότατος σεισμός συντάραξε το ανατολικό Αιγαίο – Αισθητός και στην Αττική (Video)