Πιέζει τον Τουσκ για λύση στο Eurogroup ο Τσίπρας

Νέες πιέσεις στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για να βρεθεί λύση στο Eurogroup με το θέμα του ελληνικού χρέους ασκεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προειδοποιεί πως θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής.

Κάτι το οποίο, ως γνωστόν, δεν το επιθυμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, καθώς από τη μια θα επισκιάσει τις συζητήσεις για το Brexit και από την άλλη θα επηρεάσει την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, ενώ και ο νέος ο Γάλλος πρόεδρος δεν θέλει στην πρώτη του εμφάνιση στη Σύνοδο Κορυφής να εμπλακεί σε ένα ακανθώδη θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφώνημα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στον οποίο διεμήνυσε ότι αν και η Αθήνα θέλει λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό το θέμα θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το διήμερο 22-23 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, που ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο που είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ είπε ότι δεν ωφελεί κανέναν να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και να δραματοποιήσουμε το ελληνικό ζήτημα.

Διαβάστε ακόμη: Έχει δίλημμα ο Τσίπρας – Έκτακτο υπουργικό το μεσημέρι ενόψει Eurogroup