“Σάρωσαν” την άβυσσο και βρήκαν απίστευτα πλάσματα (Εικόνες και βίντεο)

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μερικά από τα πιο περίεργα αλλά και αξιοθαύμαστα πλάσματα που ζουν στην ανατολική άβυσσο της Αυστραλίας.

Η αποστολή, η οποία είχε ως στόχο να εξερευνήσει τα θαλάσσια αποθέματα της Κοινοπολιτείας (CMR) στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής Τασμανίας και της κεντρικής Κουίνσλαντ, χρησιμοποίησε έναν ειδικό τύπο κάμερας για να ανακαλύψει τι είδους πλάσματα μπορεί να κρύβονται μέχρι και 4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ωκεανού.

Μεταξύ των μοναδικών δειγμάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης ήταν ένα είδος κόκκινου ψαριού σαν φέρετρο, ένας καρχαρίας κόπτης (μικρό είδος σκυλόψαρου), ένα ψάρι κηλίδα (blobfish) ένα ακιδωτό καβούρι και μια γιγαντιαία αχινοειδής αράχνη.

Βρέθηκε επίσης και ένα ψάρι-δράκος (dragonfish) στην άβυσσο της ανατολικής Αυστραλίας.

Δυστυχώς οι ερευνητές δεν βρήκαν μόνο τους “περίεργους” κατοίκους του βυθού αλλά και αρκετά σκουπίδια στο πάτο της θάλασσας.

“Έχουμε στείλει 50 διαφορετικά μικρά δίχτυα στο κατώτατο σημείο του Ωκεανού και κάθε ένα από αυτά έφερε και μερικά δείγματα σκουπιδιών”, δήλωσε ο Δρ Tim O’Hara από το Μουσείο της Βικτώρια. “Όλα όσα κάνουμε στη Γη επηρεάζουν τα πράγματα που κάνουμε στη θάλασσα και τα οποία φτάνουν μέχρι την βαθιά θάλασσα και στην άβυσσο.”

Από την άλλη πλευρά όμως, τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να βοηθήσουν στις προσπάθειες να καθαριστεί ο Ωκεανός.

“Πρέπει να προσέχουμε τα θαλάσσια πάρκα μας και πρέπει να γνωρίζουμε τι υπάρχει, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πώς να τα προστατεύσουμε”, δήλωσε η εμπειρογνώμων θαλάσσιων ασπόνδυλων Melanie McKenzie, σύμφωνα με το abc.net.au.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπληκτικό! Βρήκαν αυτούσιο πτηνό 100 εκατ. ετών! (Pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Τεράστιο κουφάρι ζώου ξεβράστηκε στις ακτές (φωτο)

ΑΚΟΜΗ: Άνδρας ρισκάρει την ζωή του για να ξεδιψάσει Βασιλική κόμπρα (Video)