Σε αναβρασμό η ΕΛ.ΑΣ – Εκκενώνουν το Ελληνικό

ΕΛ.ΑΣ

Από νωρίς τα ξημερώματα, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται στον καταυλισμό του Ελληνικού έτσι ώστε να εκκενώσουν τον χώρο του πρώην αεροδρομίου από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες βρέθηκαν στον καταυλισμό στις 4:40 και ξεκίνησαν την επιχείρηση 6:00. Οι αστυνομικοί τοποθετούσαν κορδέλες στην κεντρική είσοδο του παλαιού αεροδρομίου και απομάκρυναν τους δημοσιογράφους από τον χώρο.
Εννέα πούλμαν μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία μετέφεραν πρόσφυγες, δίνοντας προτεραιότητα στις οικογένειες, τις οποίες είχε καταγεγραμμένες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ, 25 περίπου οικογένειες που αντέδρασαν στην μεταφορά τους στην Θήβα, διαμένουν προσωρινά στην αίθουσα αφίξεων στο παλαιό αεροδρόμιο. Όπως έγινε γνωστό από τους μεμονωμένους πρόσφυγες περίπου 60 θα μεταφερθούν στη Θήβα, 50 στα Οινόφυτα και 50 στο Δερβένι.
Η αστυνομία αναφέρει πως οικογένειες διαμένουν στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου.
Πηγές κάνουν λόγο ότι το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν ενώ όσοι αντιδράσουν στη μεταφορά τους θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας , διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

ΕΛ.ΑΣ 1 ΕΛ.ΑΣ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας 2018: Αυξήσεις-φωτιά για 1.800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονίζουν οι κάτοικοι στη Φολέγανδρο – «Βοηθήστε μας, πεθαίνουμε αβοήθητοι!»

ΑΚΟΜΗ: Όταν αντήχησαν τα κρητικά ριζίτικα – Η μαντινάδα για τον Κυριάκο στο «αντίο» του πατέρα του… (VIDEO)