Σοκ! Κατασχέθηκαν οι περιουσίες 906.101 Ελλήνων για χρέη στο δημόσιο

Πάνω από 925 κατασχέσεις την ημέρα κάνει το Δημόσιο σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, απόρροια του βαρύ τιμήματος των μνημονίων που πληρώνουν χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενοι.

Η κατάσταση αγγίζει τα όρια της απελπισίας..Νέα χρέη που προσεγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ προκύπτουν για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, υποδεικνύοντας ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με το «στανιό» παλιές οφειλές τους, αλλά όχι τους φόρους του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες λαμβάνουν καθημερινά πάνω από 1.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια για να δεσμεύσουν και να αποδώσουν στις ΔΥΟ και τα Ελέγκτικά Κέντρα τα ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους.

Συνολικά οι οφειλές στο δημόσιο ξεπέρασαν τα 4 δισ. τα χρέη με αποτέλεσμα να καταγραφεί ρεκόρ εκτέλεσης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον Απρίλιο

Στα 1,63 δις ευρώ του Ιανουαρίου, προστέθηκαν 989 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, 658 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο και άλλα περίπου 800 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Από τα δεδομένα της Αρχής προκύπτει ότι αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης είναι 67.045 περισσότεροι σε σχέση με το τέλος του 2016, ενώ, οι εφορίες μόνο τον περασμένο Απρίλιο προχώρησε σε συνολικά 16.646 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης!

Σε ό, τι αφορά το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία μπορεί συνολικά να έχει σταθεροποιηθεί λίγο υψηλότερα από τα 94 δισ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν τα παλιά χρέη, όμως τα νέα χρέη αυξήθηκαν σε 4,03 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 3,27 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, μια διαφορά της τάξης των 754 εκατ. ευρώ.

Παρά την προσπάθεια των εισπρακτικών υπηρεσιών να αυξήσουν τα έσοδα, η κρίση έχει φέρει σε αδυναμία χιλιάδες Έλληνες, που συνεχίζουν να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Μαζί με τις παλαιότερες οφειλές, φτάνουν συνολικά τα 95 δις ευρώ ή το 55% του ΑΕΠ! Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ ο αριθμός των φυσικών και των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, έφτασε τα Ελεγκτικά Κέντρα σε 3.940.756 στο τέλος Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Νέο χτύπημα στους ανέργους: Κόβουν το επίδομα ανεργίας