Στέλνει τον πρωθυπουργό του στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Κίνηση, η οποία χαρακτηρίζεται από κρυφές διπλωματικές επιδιώξεις, χαρακτηρίζεται η επίσκεψη στην Ελλάδα που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ενώ εκτός από την Αθήνα, όπου ο κ. Γιλντιρίμ θα έχει επαφές με τον ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφθεί και την Θράκη.

Στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας μετά από 2,5 χρόνια. Η ανζέντα των συζητήσεων που φέρνει περιλαμβάνει τα θέματα της μετανάστευσης, των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων, αλλά και το Κυπριακό.

Η επίσκεψη Γιλντιρίμ γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ανοιχτά ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, όπως το προσφυγικό, αλλά κυρίως το κυπριακό με προγραμματισμένη διάσκεψη στη Γενεύη στα τέλη του μήνα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αμέσως μετά, θα μεταβεί για ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη για το καθιερωμένο Ιφτάρ, το πρώτο μουσουλμανικό γεύμα μετά το τέλος τα Ραμαζανιού.

Διαβάστε επίσης: Δήλωση-βόμβα κυβερνητικού αξιωματούχου: «Είμαστε μακριά από λύση στο Eurogroup»