Στο Αιγάλεω η βασίλισσα Σοφία – Η προσκυνηματική επίσκεψη

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας εξέφρασε την επιθυμία να προσκυνήσει το σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό.

Για αυτό τον λόγο επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Την βασίλισσα συνόδευσαν η αδερφή της Ειρήνη και στα προπύλαια του ναού τις υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

ο Επίσκοπος Φαναρίου συνομίλησε με την βασίλισσα τονιζοντάς της πως μπορεί ο Δήμος να έχει φτωχούς και απλούς ανθρώπους αλλά είναι υπερήφανοι και αξιοπρεπείς.Ενώ της προσέφερε εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και ένα συλλεκτικό γραμματόσημο από την επετειακή σειρά που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τα ΕΛΤΑ.

Μετά από επιθυμία της βασίλισσας, ο Επίσκοπος Φαναρίου και ο προϊστάμενος του προσκυνήματος την ενημέρωσαν για τον αρχαίο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή της στις εγκαταστάσεις της Αποστολικής Διακονίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και αρκετούς από τους φοιτητές που φιλοξενούνται στο Θεολογικό Οικοτροφείο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε για το έργο του Οργανισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικό! Αμέριμνοι στην αγορά του Λονδίνου οι τζιχαντιστές