Στο τρελάδικο κατέληξε ένας εκ των ληστών του Γυθείου

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ για τον συνεργό του που πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια διέταξε τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

Μόνος ένας καταδικάστηκε από τους έξι Αλβανούς ληστές που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στο Γύθειο και το κοντινό Μαυροβούνι το 2011 και το 2012 εισβάλλοντας σε σπίτια και κρατώντας ομήρους τους ενοίκους. Ο δεύτερος κατέληξε στο… Δαφνί λόγω σοβαρής ψυχασθένειας, ενώ τέσσερις φυγοδικούν!

Στον μοναδικό που καταδικάστηκε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ για τον συνεργό του που πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια διέταξε τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη τους από την άρση απορρήτου στις τηλεφωνικές συνδέσεις δύο εκ των φυγόδικων.

Οι κακοποιοί χτυπούσαν πάντα ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας κουκούλες και γάντια και κρατώντας όπλα. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2011, έδεσαν στο κάγκελο του κρεβατιού της μια συμβολαιογράφο, έκαναν άνω- κάτω το σπίτι και γραφείο της και άρπαξαν 1.200 ευρώ και ακριβά χρυσαφικά.

Τρεις ώρες κράτησαν ομήρους την ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού και τη μητέρα της, ζητώντας τους επίμονα 200.000 ευρώ και, όταν πείστηκαν ότι τα χρήματα δεν υπήρχαν, άρπαξαν τα κοσμήματά τους και εξαφανίστηκαν.

Στις 29 Ιουλίου του 2012, είχαν τρυπώσει στο σπίτι ενός δικηγόρου και κράτησαν επί δυόμισι ώρες ομήρους την επίσης δικηγόρο σύζυγό του, την 10χρονη κόρη της και τη μητέρα της, ώσπου να πειστούν ότι δεν διέθεταν χρηματοκιβώτιο και να αρκεστούν στα κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ που άρπαξαν.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2012, οι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία ενός κεντρικού κοσμηματοπωλείου του Γυθείου, ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη και τον αδελφό του να ξαπλώσουν στο δάπεδο και άρπαξαν όλα τα κομμάτια από τις προθήκες και το εργαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Θησαυρός ανεκτίμητης αξίας σε διαμερίσματα στο Χαλάνδρι