Συγκλονίζουν οι κάτοικοι στη Φολέγανδρο – “Βοηθήστε μας, πεθαίνουμε αβοήθητοι!”

Ελλάδα, 2017… Ο θάνατος μιας 47χρονης στην Φολέγανδρο (πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο περιμένοντας το ελικόπτερο που θα την μετέφερε στην Αθήνα) έφερε στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μέσα με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι κάτοικοι!

Κάτοικοι και συγγενείς ξέσπασαν υποστηρίζοντας ότι το ελικόπτερο που σε άλλες περιπτώσεις θα ερχόταν σε πέντε λεπτά, άργησε 4 ολόκληρες ώρες με αποτέλεσμα το μοιραίο θάνατο της 57χρονης γυναίκας.

Για να καταλάβετε τι περνούν οι κάτοικοι, αξίζει να διαβάσετε όσα είπε στο Πρώτο Θέμα η αντιδήμαρχος του νησιού, κ. Παπαδοπούλου, με αφορμή το περιστατικό με την άτυχη γυναίκα…

«Δυστυχώς το τραγικό αυτό περιστατικό ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί μας. Στις 2.00 τα ξημερώματα μας ειδοποίησαν για αυτό το περιστατικό. Επειδή δεν υπάρχει γιατρός στο νησί μας, ειδοποιούν εμένα ή τον Δήμαρχο γιατί εκτελούμε χρέη οδηγού στο ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου και αναγκάζομαι πολλές φορές να το οδηγώ εγώ και να μεταφέρω ασθενείς. Υπήρχε μια γιατρός από τους γιατρούς του κόσμου όπου και αυτή η γυναίκα έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει στη ζωή την 57χρονη γυναίκα αλλά μάταια. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να αποφασιστεί να σηκωθεί ελικόπτερο και να έρθει να την πάρει να τη μεταφέρει στην Αθήνα. Έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες φορές παρόμοια περιστατικά όπου οι ασθενείς φεύγουν με σκάφος αλλά αυτή τη φορά πραγματικά χάθηκε πολύτιμος χρόνος».