Ξεσηκώνονται οι συνταξιούχοι: Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Στους δρόμους της Αθήνας κατεβαίνουν αύριο Πέμπτη τα τιμημένα γερατειά για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις εκ νέου περικοπές των συντάξεών τους που προβλέπουν τα νέα μέτρα τα οποία ψήφισε η Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης εναντίον της – όπως χαρακτήρισαν – «θανατηφόρα συμφωνία» που θα τους οδηγήσει να μην μπορούν πια να καλύψουν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν την οργή τους για το ψαλίδισμα των συντάξεων κατά 18% από την 1 Ιανουαρίου του 2019 και έκαναν λόγο για «ληστεία σε βάρος της εργατικής τάξης, λαού και συνταξιούχων».

Όπως σημείωσαν και σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση, σημαίνουν:

– μείωση από 1/1/2020 του αφορολόγητου στα 5.681 από 8.636 ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο

– εφαρμογή του αυτόματου «κόφτη»

– μείωση για την υγεία από τον προϋπολογισμό του 2017-2018 και

– περικοπή σχεδόν όλων των επιδομάτων από το 2018.

Τονίζουν, δε, ότι όλα αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων.

«Άλλο δρόμο εκτός από τον αγώνα δεν έχουμε» δήλωσε σ ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, σημείωσε: «Διεκδικούμε χρήματα τα οποία έχουμε δουλέψει, χρήματα από τον κόπο μας, τα οποία μας τα πήραν».

Οι συνταξιούχοι απηύθυναν γενικό κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, Πέμπτη στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι!

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, χαιρετίζουν τους συνταξιούχους του Βόλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών οργανώσεων και συμμετείχαν στη μεγάλη συνταξιουχική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Με τη συμμετοχή συνταξιούχων από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που τους σπρώχνουν στον Καιάδα και προανήγγειλαν κλιμάκωση της πάλης με επόμενους μεγάλους σταθμούς τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα στις 15 Ιούνη (10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης), στη Λέσβο στις 16 Ιούνη (στο Εργατικό Κέντρο) και στην Κρήτη στις 21 Ιούνη (στο Ρέθυμνο).

Διαβάστε επίσης: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σταύρος Θεοδωράκης