Τι συμβαίνει με τον Τσακαλώτο; Έτοιμη η πόρτα… εξόδου!

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες όσον αφορά το μέλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κυβέρνηση.

Είναι γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει την ριζική αναδόμηση του συνόλου του οικονομικού επιτελείου και δεν αποκλείεται σε αυτό το νέο σχεδιασμό να μην συγκαταλέγεται ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, η απομάκρυνση του οποίοι ήδη συζητείται όλο και περισσότερο.

Θεωρούν κάποιοι πως το κλίμα στο Μαξίμου δεν είναι και ιδιαίτερα… ευχάριστο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ειδικά μετά το οριστικό «ναυάγιο» στη Σλοβενία. Σύμφωνα δε με όσα λέγονται στο παρασκήνιο, στενοί συνεργάτες του Τσίπρα αποδίδουν στον υπουργό Οικονομικών την στρατηγική επιλογή της «συμφωνίας-πακέτο», που εκτός από τη χρηματοδότηση και τη β΄ αξιολόγηση θα έφερνε και «οριστική διευθέτηση του χρέους». Το σημαντικότερο; Ήξεραν στο Μαξίμου ότι το «σχέδιο Τσακαλώτου» ουδεμία πιθανότητα επιτυχίας είχε, με τη Γερμανία σε προεκλογική περίοδο, την Ιταλία σε σοβαρή κρίση χρέους και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης σε αναστάτωση λόγω Brexit και ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Για κάποιους, μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσκαλώτος είναι πλέον εκτός… κυβέρνησης!