Το “καρκίνωμα” των ισλαμιστών εξαπλώνεται σε όλη την Ινδονησία!

Νέα αρνητικά δεδομένα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, που δυσχεραίνει το έργο περιορισμού της δράσης των ισλαμιστών έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας πως το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσία σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της χώρας!

Η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου βρίσκεται στη δυσχερεί θέσει να έχει στο έδαφός της πυρήνες του ισλαμικού κράτους, γεγονός που ανάγκασε τόσο τους αξιωματούχους της Ινδονησίας, όσο και της Μαλαισίας που αντιμετωπίζει απρόμοι πρόβλημα, να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να εμποδίσουν τους αντάρτες που φεύγουν από τη Μαράουι να περάσουν στις χώρες τους.

Οι δηλώσεις του στρατηγού Γκάτοτ Νουρμάντιο σχετικά με την ύπαρξη μη ενεργών πυρήνων του Ι.Κ. σε όλο το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπογραμμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη επιρροή των τζιχαντιστών στη νοτιοανατολική Ασία.

«Παρατηρήσαμε ότι σχεδόν σε όλες τις επαρχίες υπάρχει παρουσία του Ι.Κ., όμως πρόκειται για μη ενεργούς πυρήνες», επεσήμανε ο στρατηγός Νουρμάντιο. Εξαίρεση, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί η επαρχία της Παπούα, όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.

Οι χώρες σε όλη την περιοχή βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αφού ισλαμιστές αντάρτες που συνδέονται με το Ι.Κ. κατέλαβαν την πόλη Μαράουι στις νότιες Φιλιππίνες πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο στρατός των Φιλιππίνων, ο οποίος μάχεται για την ανακατάληψη της πόλης, ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν περίπου το 20% της πόλης.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας και της Μαλαισίας έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να εμποδίσουν τους αντάρτες που φεύγουν από τη Μαράουι να περάσουν στις χώρες τους.

Διαβάστε ακόμη: ISIS: Καλεί τους μαχητές να επιτεθούν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Αυστραλία!