Χωρίς… τραυματίες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Καμία αντίδραση, όλα… καλά!

Αν και τις προηγούμενες ημέρες ακουγόταν έντονα πως το στοιχείο που θα επικρατήσει στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η γκρίνια, αυτό δεν “επιβεβαιώθηκε” καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς… τραυματίες.
Ακόμα και η στάση των “53” έμεινε χωρίς λαλιά ή εάν προτιμάτε, η κριτική τους κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ικανοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα που ήταν παρών.
Για περίπου 3,5 ώρες, συζητήθηκε περισσότερο η νέα τοποθέτηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τα εξής: «Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη σε στάδιο συμφωνίας, σεβόμενοι τις εκτιμήσεις μας, μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», σημειώνοντας πως το Ταμείο θα μπορούσε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ωστόσο υπογράμμισε ότι, για να εκταμιεύσει το ΔΝΤ χρήματα, πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και απάντησε εμφατικά: «Πάντα υπάρχουν!» ενώ όπως προαναφέρθηκε, οι “53” κινήθηκαν χωρίς “γραμμή”, η οποία φαίνεται πως έχει πλέον “σπάσει”.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, η κυβέρνηση θα προσέλθει στη συνεδρίαση του eurogroup προκειμένου να πάρει μία συμβιβαστική λύση στις 15 Ιουνίου- ενδεχομένως και χωρίς την οικονομική συμμετοχή του Ταμείου (stand by arrangement).