Αδέλφια οι δυο νεκροί στην Αίγινα – Το αλιευτικό μπήκε στη ρότα της υδροφόρας

Υδροφόρα

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε ανοιχτά της Αίγινας, μόλις 2,5 μίλια από τη Σουβάλα.

Οι δυο ψαράδες, τα αδέλφια ο Παντελής Μ. και ο Γιώργος Μ. είχαν βγει με το μικρό αλιευτικό τους σκάφος στα ανοιχτά για να ψαρέψουν. Άγνωστο γιατί, είχαν σταματήσει εντός της γραμμή διέλευσης των σκαφών. Όπως περιέγραψε ο καπετάνιος της υδροφόρας “Αίγινα 2” όταν είδε το αλιευτικό “Παναγιώτης” έκανε σήμα για να τους προειδοποιήσει να απομακρυνθούν.

Παρά τα επανειλημμένα ηχητικά σήματα οι δυο ψαράδες δεν αντέδρασαν, το αλιευτικό έμεινε στο ίδιο σημείο κι ο καπετάνιος περιγράφει πως δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Η υδροφόρα, σαφώς μεγαλύτερο σκάφος διέλυσε το αλιευτικό, το οποίο βυθίστηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τα δυο αδέλφια έπεσαν στη θάλασσα. Το πλήρωμα της υδροφόρας αμέσως προσπάθησε να τους βοηθήσει. Οι ναυτικοί κατάφεραν να ανασύρουν από το νερό τους δυο ψαράδες, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Άμεσα η υδροφόρα μετέφερε τους δυο ψαράδες στο λιμάνι της Αίγινας όπου ήδη περίμενε ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο κέντρο υγείας του νησιού, ωστόσο ήταν αργά. Όπως διαπιστώθηκε ο 71χρονος και ο 73χρονος είχαν φύγει από τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία με δύο νεκρούς ανοιχτά της Αίγινας – Υδροφόρα συγκρούστηκε με αλιευτικό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πατάτες Νάξου πάνε για παγκόσμιο ρεκόρ… Guinness!

ΑΚΟΜΑ: Όλοι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο στον Μίνωα Κυριακού