Απίστευτη κόντρα Παππά-Τραγάκη στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Novartis

Το φιάσκο με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών άναψε τη συζήτηση στην  επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με θέμα τον διορισμό του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλο.  

«Λάδι στη φωτιά» έριξε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, καθότι  ζήτησε από τον κ. Κωστόπουλο να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ περί αδειοδότησης επτά καναλιών πανελλαδικής τηλεοπτικής εμβέλειας.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Παππάς παρενέβη χαρακτηρίζοντας ανοησίες τα όσα έλεγε η αξιωματική αντιπολίτευση περί απεριόριστου αριθμού καναλιών και αναρωτήθηκε γιατί δεν εφάρμοσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το νόμο, πυροδοτώντας την αντιπαράθεση.

Οι διάλογοι

Γιάννης Τραγάκης: Δεν βγήκε αντισυνταγματικός ο νόμος σας;
Νίκος Παππάς: Δεν βγήκε.
Γιάννης Τραγάκης: Να μας το εξηγήσετε αυτό.
Νίκος Παππάς: Δεν βγήκε αντισυνταγματικός για αυτό και το ΕΣΡ ξεκίνησε τον διαγωνισμό. Επιμένετε ότι είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του φάσματος για τις τηλεοπτικές άδειες.
Γιάννης Τραγάκης: Χαίρομαι ότι σας ρυμουλκήσαμε στην άποψη ότι υπεύθυνο για τον διαγωνισμό ειναι το ΕΣΡ.
Νίκος Παππάς: Πέρυσι λέγατε στον κόσμο ότι οι άδειες είναι απεριόριστες με μοναδικό σκοπό να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για το διαγωνισμό. Θα κάνετε την αυτοκριτική σας;
Γιάννης Τραγάκης: Εσείς να  κάνετε την αυτοκριτική σας, που λέγατε ότι χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια.

Στη συζήτηση παρένεβη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απευθυνόμενος αρχικά στον κ. Κωστόπουλο ζήτησε να του απαντήσει αν είναι ευχαριστημένος ως ιστορικό στέλεχος της ΕΡΤ ως επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών από την απήχηση της ΕΡΤ αλλά και από την αντικειμενικότητα των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών γνωμης.

Ως προς το διάλογο μεταξύ Παππά – Τραγάκη
Στη συνέχεια ο κ Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το ΣτΕ με την απόφασή του έβγαλε αντισυνταγματικές την ρύθμιση που έδινε την δυνατότητα στον υπουργό να διεξάγει τον διαγωνισμό παρακάπτοντας το ΕΣΡ. Επίσης έβγαλε αντισυνταγματικό τον καθορισμό των κανονιστκών όρων του διαγωνισμού χωρίς να υπάρχει η γνώμη του ΕΣΡ.

«Αυτός ήταν ο πυρήνας του νόμου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι κατέπεσε έτσι η έκθεση του ινστιτούτου Φλωρεντίας που έλεγε ότι οι άδειες έπρεπε να είναι τέσσερις.

Άμεση η απάντηση από τον υπουργό κ. Παππά, ο οποίος είπε να μας εξηγήσετε γιατί δεν εφαρμόστηκε ο δικός σας νόμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Ο κ. Βενιζέλος ανταπάντησε ότι ήμουν υπουργός έως τη ψήφιση του νόμου,  άρα δεν είχα την ευθύνη για την εφαρμογή του. Το θέμα είναι μετά ότι τόσα χρόνια, αντί για τη τάξη, προκλήθηκε αταξία.

«Εμείς είχαμε μια ”επαναστατική” ιδέα να εφαρμοστεί ο νόμος που προέβλεπε αδειοδότηση. Τα κανάλια ήταν παράνομα και έπρεπε να υπάρξει τίμημα. Επίσης ήταν παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ», απάντησε ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Ο διαγωνισμός απέδειξε ότι έπρεπε να καταβληθεί τίμημα. Η ένωση των καναλαρχών λέει ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα. Η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση. Η απόφαση του ΕΣΡ πετά στον ”κάλαθο” των αχρηστών την άποψη περί  απεριόριστου αριθμού καναλιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γραφικός ο Βαρουφάκης – Επίθεση από τον Νίκο Βούτση: «Δεν πιστεύω ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσίπρας φόρεσε την φανέλα της χρυσής Εθνικής Νέων – Στο Μέγαρο Μαξίμου οι πρωταθλητές Ευρώπης (pics)

ΑΚΟΜΑ: Άκης Τσοχατζόπουλος: Από την πισίνα της φυλακής στην πισίνα του Χαλανδρίου