Κάθετος ο Λαφαζάνης: Δεν γνώριζα κάτι για το σχέδιο για «παράλληλο νόμισμα»

Λαφαζάνης

«Οι διάφοροι σχεδιασμοί για “παράλληλο νόμισμα”, είτε υπήρχαν είτε δεν υπήρχαν, δεν συνιστούσαν τίποτε άλλο παρά καταστροφικές φαιδρότητες για τον τόπο, εξίσου καταστροφικές με τα μνημόνια που εφαρμόζοντο και με το τρίτο μνημόνιο το οποίο συνομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, αφού σημειώνει ότι δεν γνωρίζει αν ο κ. Γ.Βαρουφάκης είχε ετοιμάσει σχέδιο για «παράλληλο νόμισμα», διευκρινίζει ότι «αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο αυτό δεν είχε συζητηθεί ούτε φυσικά εγκριθεί σε κανένα κυβερνητικό όργανο, αν κι οφείλω να πω ότι μέσα και γύρω από το Μαξίμου λειτουργούσαν πολλά παράκεντρα, παραμάγαζα και περίεργες συνομαδώσεις».

«Κανένα “παράλληλο νόμισμα”», συνεχίζει, «δεν μπορούσε να δώσει απάντηση στο εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και φυσικά κανένα παράλληλο νόμισμα δεν μπορούσε να είναι ένα σχέδιο Β για τον τόπο, αφού δεν μπορούσε να υποκαταστήσει τα μνημόνια και την μνημονιακή συνθηκολόγηση» και προσθέτει: «Το μόνο πραγματικό σχέδιο Β που μπορούσε να υπάρξει για τη χώρα είναι το σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, το οποίο σταθερά και συγκεκριμένα πρότεινα. Αυτό, όμως, το σχέδιο όχι μόνο το απέρριπταν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Γ. Βαρουφάκης αλλά και τους έπιανε πανικός μόνο και μόνο με την εκφώνηση της εξόδου από το ευρώ, στο οποίο ήταν και είναι θρησκευτικά προσκολλημένοι».

Ο κ. Λαφαζάνης στη δήλωσή του αναφέρει επίσης ότι: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, συνιστά τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη απάντηση σε μια μνημονιακή Ελλάδα που αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά είναι δεσμευμένη σε μια σκληρή κι απάνθρωπη κηδεμονία και λιτότητα τουλάχιστον μέχρι το 2060».

«Όσο και αν μια χρεοκοπημένη και σάπια πολιτικό-οικονομική και μιντιακή τάξη τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό και φιμώνει κάθε διαφορετική φωνή, πολύ γρήγορα θα συντριβεί και θα πληρώσει όπως της αξίζει για τα εγκλήματά της σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαιώνει τον Κιμ ο Βαρουφάκης: «Από το 2014, στο σπίτι του Τσίπρα, είχα εξηγήσει το παράλληλο νόμισμα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομολογία – σοκ του κορεάτη Κιμ! Πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη και νυν του Τσακαλώτου μιλάει για το παράλληλο νόμισμα!

ΑΚΟΜΑ: Οδηγός επιβίωσης – Τα SOS για να γλιτώσετε φόρους πριν κάνετε τη δήλωσή σας