Απειλούν με νέες κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι

Σε εκ νέου τροχιάς σύγκρουσης με την κυβέρνηση βρίσκονται οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, καθώς καταγγέλλουν πως η τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν βελτιώνει την κατάσταση στους δήμους, αλλά και πολλοί εξ αυτών θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Αυτό επισήμαναν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρουν πως κινδυνεύουν αν μείνουν χωρίς δουλειά διότι τα επιπλέον μόρια που τους δίνει η κυβέρνηση δεν επαρκούν για να μην καταλάβουν τις θέσεις άλλοι υποψήφιοι των οποίων τα μόρια ενδέχεται να είναι περισσότερα, όπως πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι κ.α

Πάντως οι ίδιοι σημείωσαν: «Από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε ήδη 631 συνάδελφοι έχουν απολυθεί, στους ήδη απλήρωτους σε πολλούς δήμους συναδέλφους προστέθηκαν με την τροπολογία άλλοι 1519 οι οποίοι δεν θα πληρωθούν για τον μήνα Ιούνιο και άλλοι 620 θα πληρωθούν μόνο για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου».

Την ίδια ώρα τονίζουν πως αποφάσισαν να παραχωρήσουν στην είσοδο του υπουργείου συνέντευξη Τύπου καθώς όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων τους ο κ. Σκουρλέτης προσπαθούσε να εξαπατήσει τους εργαζόμενους.

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται και μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ήδη συνεδριάζουν οι Επιτροπές Αγώνα των Συμβασιούχων καθώς και Σωματεία και συνδικάτα, για να οργανωθούν με νέες μορφές κινητοποιήσεων”, προειδοποίησαν και διαμήνυσαν ότι “τα σκουπίδια θα ξαναεμφανιστούν στους δρόμους όχι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά από τις απολύσεις και την απληρωσιά”…

Διαβάστε επίσης: Σκουρλέτης: «Το φθινόπωρο η διάταξη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα»

Μην χάσετε: Παραδοχή Πιτσιλή: Δεν μπορούμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο – χάνονται έσοδα 1 δις!

Ακόμη: ΕΛΣΤΑΤ: Βαφτίζει το «κρέας – ψάρι» για την ανεργία