Λαφαζάνης: “Ο Τσίπρας πρόδωσε τη χώρα και ξεπούλησε τη λαϊκή βούληση”

Λαφαζάνης

Σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σε συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας για την πολιτική που άσκησε ο Τσίπρας το 2015, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον «Guardian».

Με βαριές εκφράσεις ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, σε συνέντευξή του στον Σκάι, εξαπολύει ευθείες βολές στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και απαντά σε ερώτηση των δημοσιογράφων: «Είστε ένα από τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει;».

«Αυτός (Αλέξης Τσίπρας) ειναι το πρόβλημα στην κυβέρνηση και κανένας άλλος. Λάθος είναι η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, η προδοσία του που οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα».

Εν συνεχεία, ανέφερε: «Η μόνιμη θέση Τσίπρα ήταν να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Ποτέ δεν είχε στο μυαλό του την έξοδο από την Ευρώπη».

Ταυτοχρόνως, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό ανιστόρητο και αγεωγράφητο, με αφορμή τις δηλώσεις του στον «Guardian» ότι αν αφήσουμε την Ευρωζώνη, δεν έχουμε πού να πάμε, παρά σε ένα άλλον Γαλαξία.

«Ο Τσίπρας ξεπούλησε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τη λαϊκή βούληση δύο φορές για να ακολουθήσει το μνημονιακό δρόμο. Γιατί δηλαδή, δεν υπάρχουν χώρες που ζουν εκτός ευρωζώνης; Αυτές σε άλλον πλανήτη ζουν;».

Για την περίπτωση Βαρουφάκη και τις περίφημες αποκαλύψεις του ερωτήθη, εάν επιθυμεί τη διενέργεια Εξεταστικής.

«Αυτά τα θεωρώ αστεία πράγματα. Οταν μια εξεταστική ωστόσο, ζητάται, η κυβέρνηση πρέπει να το εκτελεί, έτσι ώστε να δείχνει ότι υπάρχει διαφάνεια και δεν έχει να κρύψει τίποτα. Να δείτε, ότι στο σκαμνί θα μπουν όλοι οι μνημονιακοί πραξικοπηματίες».

«Η Ελλάδα θα ζήσει μαύρα χρόνια. Εμείς το λέγαμε, και με χαρακτήριζαν δραχμιστή. Οι άνθρωποι έβλεπαν μέχρι τη ”μύτη” τους», υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, θέλοντας να τοποθετηθεί για τα γεγονότα του 2015 και να υπεραμυνθεί της στάσης του.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, σχολίασε δε, ως μέγα ατόπημα, την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών στο Eurogroup.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε πως δεν ήταν παρών σε συζητήσεις για την παροχή βοήθειας από τη Βενεζουέλα, αλλά παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει βοήθεια και από την λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη – Όσα έλεγε ο Μακρόν στον Βαρουφάκη το 2015