Μίλησε ο Σπίρτζης – Γιατί καθυστερεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ηλεκτρονικό

Στους λόγους που καθυστερεί η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναφέρθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.  

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Το σύστημα θα λειτουργήσει άμεσα. Υπήρχαν πρόσθετες υποχρεώσεις για τη διασφάλιση του απορρήτου των μετακινήσεων των πολιτών. Αυτό αποτελεί ένα κρίσιμο θέμα, που πρέπει να διασφαλιστεί στην τελευταία του λεπτομέρεια, ώστε να μην μπορεί κανείς να ελέγξει τις μετακινήσεις κάθε πολίτη. Υπάρχουν επίσης επιμέρους προβλήματα προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων μηχανημάτων ηλεκτρονικών καρτών”.

Ηλεκτρονικό02

Για την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, ο κ. Σπίρτζης απάντησε πως “ούτε έχουμε αλλάξει, ούτε έχουμε παραδοθεί. Όπου μπορούμε ασκούμε πολιτικές σύμφωνες με την δική μας αντίληψη, με τις δικές μας προτάσεις. Ο ΟΑΣΘ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα” και προσθέτει: “Δεν θα ήταν κακό σε κάποια θέματα να μιμηθούν είτε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είτε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα τους κατηγορήσει κανείς, έξω από τα κόμματά τους”.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων “η απο-ιδιωτικοποίηση είναι ο ακριβός αντίθετος όρος από την απο-κρατικοποίηση. Σημαίνει την απαλλαγή από κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικούς τομείς της εθνικής οικονομίας κρατικοδίαιτων ολιγοπωλίων και μονοπωλίων. Σημαίνει ότι ξεκινάμε να ανακτάμε την χαμένη μας εθνική κυριαρχία και να εφαρμόζουμε πολιτικές που πιστεύουμε”.

Ο κ. Σπίρτζης σχολίασε και το πρόσφατο Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ: “Κάποτε θα είχαν ανατριχιάσει όλοι όσοι θα ήταν παρόντες, ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να λέει από το βήμα του συνεδρίου ότι «αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν”.

“Εύχομαι”, προσθέτει, “να επιστρέψουν στη πολιτική κατεύθυνση που είχε το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κίνημα πριν τη μετεξέλιξή του από τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βολές από Γεννηματά: «Ο Τσίπρας χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άπιαστο όνειρο το… ηλεκτρονικό εισιτήριο – Πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται

ΑΚΟΜΑ: Το παραδέχτηκε η Φωτίου: «Περισσότερα από 15.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»