“Πάρτι” σήμερα ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής για την έξοδο στις αγορές

Πάρτι

Χαρές και πανηγύρια ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μπορεί το κομματικό δρώμενο να έλαβε παράταση μιας εβδομάδας εξαιτίας του φονικού σεισμού που έπληξε την Κω, ωστόσο σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει τώρα την ευκαιρία να απευθυνθεί στα μέλη του Οργάνου με… σημαία την έξοδο στις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει κατ’ αυτό τον τρόπο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις εκρήξεις αγανάκτησης για την υπερβολική φορολογία,αλλά και να διαλύσει τα σύννεφα που μαζεύτηκαν όλους αυτούς τους μήνες στο κόμμα του από τις υποχωρήσεις που έγιναν στη διαπραγμάτευση.

Οι τρεις άξονες της ομιλίας Τσίπρα

Ειδικότερα, σε σχέση με τα όσα θα πει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κατά πληροφορίες αναμένεται να δώσει έμφαση σε τρεις άξονες:

• Θα προχωρήσει σε απολογισμό 2ετίας και μάλιστα όχι μόνο για τη διαπραγμάτευση, αλλά με έμφαση στις παρεμβάσεις κοινωνικής υποστήριξης.
• Θα τονίσει την πορεία με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος για την “οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές”.
• Θα ξετυλίξει τον χάρτη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη με
έμφαση στην ανάκτηση της εργασίας και το κοινωνικό κράτος.

«Μουρμούρα» από τους 53
Όσο για την πτέρυγα των «53», σε γενικές γραμμές διακατέχονται από μια αμφιθυμία: Στέλεχος της τάσης έλεγε ότι «η έξοδος στις αγορές ήταν καλή, αλλά το επιτόκιο ‘αλμυρό’», και επέμενε στην ανάγκη να μην υπάρξει ρητορική success story από το Μαξίμου.

Επιπλέον, εξακολουθούν να «πυροβολούν» ασταμάτητα τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, πιέζοντας στην κατεύθυνση για «αριστερό ανασχηματισμό».

Όλα δείχνουν πάντως, πως ναι μεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις της τάσης, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να χαλάσουν το κλίμα των τριήμερων εορτασμών της της κυβέρνησης που κορυφώνονται με ομιλία Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρωνεία Τσακαλώτου σε Βαρουφάκη: «Άλλαξε το κλίμα υπέρ του, δεν στεναχωριέμαι πια»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα – Τι δώρο θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό

ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Κάνατε την αστυνομία ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»