Σε κρίσιμη κατάσταση εργαζόμενος που τραυματίστηκε σοβαρά στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Αναβρασμός επικρατεί στους συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης μετά την είδηση ότι 45χρονος συμβασιούχος δίνει μάχη με το θάνατο μετά το σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα υπηρεσίας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Το δεύτερο αυτό σοβαρό περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου που εργαζόταν στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, προκαλώντας δυσάρεστα συναισθήματα στους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή».

Πως έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την voria, ο οδηγός μετέφερε γεμάτο κοντέινερ έξω από το ΧΥΤΑ και έπρεπε να παραλάβει ένα άδειο. Το ατύχημα φέρεται να συνέβη κατά τη διαδικασία που κοτσάρεται το ρυμουλκό στον τράκτορα. Και πιθανότατα ο οδηγός μάλλον εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε ρυμουλκό και τράκτορα.

«Δεν έχει ευθύνη ο ΧΥΤΑ, καθώς το ατύχημα συνέβη έξω από αυτόν», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες, θα μιλήσουμε με έναν ακόμη οδηγό για να μάθουμε». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος στο αντικείμενό του.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Περιμένουμε να μάθουμε νέα για τον άνθρωπο, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος έκανε λόγο για πολύ σοβαρό ατύχημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας δήμου Θεσσαλονίκης, ο άτυχος 45χρονος οδηγός τράκτορα εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων.

Διαβάστε επίσης: Στη «φάκα» πιάστηκε μεγαλογιατρός να κλέβει την εφορία