Σκληρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Ερντογάν: “Οι γενναίοι δεν προκαλούν. Είσαι μικροπρεπής!”

Παυλόπουλος

Σκληρή γλώσσα κατά των Τούρκων χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο τη Παναγιάς, στις Οινούσσες.

Οι γενναίοι, τους είπε, δεν προκαλούν και μάλιστα αναίτια. Γιατί η πρόκληση είναι χαρακτηριστικό της μικροπρέπειας και της ανασφάλειας τόνισε ο ΠτΔ απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία, που το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί.

Νωρίτερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι πιλότοι την ώρα που εκτελούσαν την πτήση προς τη νήσο Παναγιά με επιβάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο δέχθηκαν απειλές και προειδοποιήσεις από τους Τούρκους. Δυο φορές, μέσω ασυρμάτου οι Τούρκοι ενημέρωσαν τους Έλληνες ότι βρίσκονται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου! Οι Έλληνες φυσικά τους αγνόησαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε με ασφάλεια στη νήσο Παναγιά. (Περισσότερα εδώ)

Όταν έφτασε στο φυλάκιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ένα ηχηρό μήνυμα προς τη γείτονα: προκαλείτε γιατί είναι μικροπρεπείς! Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε λέγοντας πόσο περήφανος νιώθει για τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου και για την Παναγιά, όπου χτυπά η καρδιά των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Και μετά, έστειλε το μήνυμά του στην Άγκυρα: η Ελλάδα θέλει την καλή γειτονία, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και η άλλη πλευρά θα πρέπει να καταλάβει ότι στο Αιγαίο, γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν.

«Εδώ είναι ένα όριο στο οποίο η Ευρώπη, και φυσικά η Ελλάδα, στέλνει στην Τουρκία το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουμε πάντοτε: Επιζητούμε την ειρήνη. Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. Επιζητούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάντοτε συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Και οι προϋποθέσεις σημαίνουν ότι η Τουρκία σέβεται στο ακέραιο το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Ένα δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτηση, το οποίο εξαφανίζει τις γκρίζες ζώνες. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν. Αυτά τα σύνορα τα φυλάτε εσείς, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι στρατιώτες. Υπερασπίζεσθε την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ευρώπης. Και τα υπερασπίζεσθε με γενναιότητα, όπως ταιριάζει στον Έλληνα και τον Ευρωπαίο στρατιώτη. Και το έχει αποδείξει στην Ιστορία.

Και γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δε δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον. Γιατί, όπως είπα, ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός. Αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και εσείς το αποδεικνύετε. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς. Να έχετε δύναμη και να είσθε υπερήφανοι γι’ αυτή την μεγάλη αποστολή την οποία επιτελείτε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες τουρκικές απειλές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ πετούσε πάνω από την Παναγιά Οινουσσών!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Μολών λαβέ» Παυλόπουλου σε Τουρκία από Λήμνο και Αη Στράτη

AKOMA: Αιχμές Καμίνη για… ανοχή της βίας των κουκουλοφόρων από την Κυβέρνηση!