Αιχμές Καμίνη για… ανοχή της βίας των κουκουλοφόρων από την Κυβέρνηση!

Αιχμές για την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης και τμήμα της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν τη βία με τους κουκουλοφόρους, άφησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Καμίνης, αφήνοντας να εννοηθεί – εμμέσως πλην σαφώς- ότι τα έκτροπα που συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, μάλλον έχουν τη σιωπηλή κυβερνητική ανοχή!

«Στην Αθήνα απλώνεται σιγά – σιγά μια σκιά φόβου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, στον απόηχο των βανδαλισμών 64 καταστημάτων στην Ερμού. Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε μάλιστα ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στα φαινόμενα βίας εκφράζοντας αμφιβολίες «αν υπάρχει και πολιτική βούληση σε κυβέρνηση και τμήμα της αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη όταν οι συνδικαλιστές εμποδίζουν να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή και οι μπαχαλάκηδες δρουν ανεξέλεγκτα, υπάρχει θέμα τήρησης της νομιμότητας. «Ο εθισμός στην ανομία υπονομεύει τη Δημοκρατία» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Είχαν ανοίξει καινούργια καταστήματα στην Ερμού, η πόλη έχει αρχίσει σιγά – σιγά να συνέρχεται, να παίρνει μια ανάσα από την κρίση και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα… Έσπασαν τον ελληνοαυστραλό στο ξύλο επειδή ψώνιζε Κυριακή» σχολίασε ακόμα.

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Καμίνης, «η βία είναι βία, και πρέπει να κινητοποιηθεί η νομοθετική εξουσία (…) είναι τελείως εσφαλμένο να πιάνουμε και να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό το πράγμα θα το πληρώσουμε όλοι» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί η βία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μπροστά από τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, καταστηματάρχες κατήγγειλαν την απουσία της Πολιτείας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων λέγοντας ότι νοιώθουν απροστάτευτοι.

«Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν φτάνουν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» κατήγγελλαν οι καταστηματάρχες.

Πολλά από τα 64 καταστήματα χρειάστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη, καθώς είχαν εκτεταμένες ζημιές και υπήρχε κίνδυνος για τους εργαζομένους όσο και για τους πελάτες.

Απουσία ΕΛΑΣ καταγγέλλουν οι έμποροι στο κέντρο

Τις «πληγές» που άφησε πίσω της η καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων στην Ερμού, τη Δευτέρα το βράδυ, προσπαθούν να επουλώσουν και την Τετάρτη οι καταστηματάρχες της Ερμού. Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών οι ζημιές ξεπερνούν τα 150,000 ευρώ, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχασαν ημερομίσθια.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά κανάλια μπροστά από τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, οι καταστηματάρχες κατήγγειλαν την απουσία της Πολιτείας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων λέγοντας ότι νοιώθουν απροστάτευτοι.

«Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν φτάνουν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» κατήγγειλαν οι καταστηματάρχες.

Πολλά από τα 64 καταστήματα χρειάστηκε να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, καθώς είχαν εκτεταμένες ζημιές και υπήρχε κίνδυνος για τους εργαζομένους όσο και για τους πελάτες.

«Πληρώνουμε φόρους, συντηρούμε εργαζομένους, όμως είμαστε απροστάτευτοι» δήλωνε στον ΣΚΑΪ ένας έμπορος. «Κάνανε τη δουλειά τους και (οι αστυνομικοί) δεν έκαναν τίποτα, πουθενά η αστυνομία» ανέφερε ένας άλλος.

Για αποκαρδιωτική εικόνα που έκανε κακό στη χώρα, γυρίζοντάς μας πίσω στο 2008 και το 2009, έκανε λόγο στον σταθμό μας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης ζήτησε την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει οικονομική βοήθεια της Πολιτείας για τέτοιες καταστάσεις, με τους καταστηματάρχες να δικαιούνται 2.500 ευρώ κατά μέσο όρος. «Η βοήθεια μπορεί να δοθεί άμεσα» είπε.

«O πιο εμπορικός δρόμος της χώρας έγινε λαμπόγυαλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι η ζημιά για την τουριστική εικόνα της χώρας είναι μεγάλη.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου και την προστασία τόσο της σωματικής ακεραιότητας όσο και της περιουσίας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Νέα επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη – Τι έγραψε στο Facebook για το ταξίδι του στη Βαρκελώνη