Αλγερία: 100 καταστροφικές πυρκαγιές τις τελευταίες δύο ημέρες!

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά…100 πυρκαγιές μετέτρεψαν σε στάχτες περισσότερα από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης τις τελευταίες 48 ώρες στη βόρεια Αλγερία, γνωστοποίησε σήμερα η γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Από την 13η Ιουλίου, «οι δυνάμεις μας προχώρησαν στην κατάσβεση 97 δασικών πυρκαγιών, 26 πυρκαγιών σε θαμνώδεις εκτάσεις και τεσσάρων πυρκαγιών που ξέσπασαν σε καλλιέργειες», οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν «10.825 στρέμματα δασικής έκτασης και 2670 στρέμματα θαμνώδους έκτασης» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η αρχή Πολιτικής Προστασίας της Αλγερίας.

Πολλές κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρας, που πλήττονται από κύμα καύσωνα, βρίσκονται στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών που συνεχίζονται και σήμερα.

Οι πλέον πληγείσες είναι οι κοινότητες Μεντέα και Τίζι- Ούζου, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά και ανατολικά του Αλγερίου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, πολλές κατοικίες καταστράφηκαν από τις φλόγες στο Τίζι- Ούζου.

Αντιθέτως, αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας διέψευσε τις πληροφορίες του Τύπου που κάνουν λόγο για νεκρούς από τις πυρκαγιές.

«Δεν έχουμε καταγράψει κανέναν θάνατο στις φωτιές» διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Φαρούκ Ασούρ.

Διαβάστε επίσης:Deutsche Welle: Απίστευτο πλούτο απέκτησαν τα Γερμανικά νοικοκυριά

Μην χάσετε:Συναγερμός σε Ελλάδα και Κύπρο: Τουρκική φρεγάτα πλέει προς την Πάφο!

Ακόμη: Νέα απαγόρευση εισόδου σε Τούρκους βουλευτές αυτή τη φορά από Γερμανία!