Αντιδρούν οι Πρυτάνεις στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων, επαναδιατυπώθηκε η αντίθεση των πρυτάνεων για τις διατάξεις που αφορούν το άσυλο, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων, την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ, την εκλογή καθηγητών με κλειστές διαδικασίες.

Επίσης, η Σύνοδος υπογράμμισε «την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ένα ειλικρινή διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επανεξεταστεί το σχέδιο νόμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ανώτατης εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε κάνει λόγο για «περαιτέρω σύγκλιση σε βασικά θέματα», μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Είχε επιφυλαχθεί ωστόσο να να κάνει περαιτέρω δηλώσεις, καθώς εκκρεμούσε η ενημέρωση των μελών της συνόδου, η οποία έγινε σήμερα, Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει το μήνυμα του αρχηγού της Πυροσβεστικής, για τον θάνατο του ανθυποπυραγού