Απίστευτο: Λουκέτο έχει μπει στο Μουσείο Νισύρου γιατί δεν έχει φύλακα! (video)

Εν μέσω τουριστικής περιόδου και την ώρα που οι ιθύνοντες ευαγγελίζονται για τη σπουδαιότητα του αρχαιολογικού μας πλούτου ως βαριά βιομηχανία για την προσέλκυση τουριστών, το Μουσείο της Νισύρου παραμένει από τον Μάιο κλειστό επειδή δεν υπάρχει υπάλληλος να το λειτουργήσει!

Στην Ελλάδα του 2017 ογδόντα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν λειτουργούν, επειδή δεν υπάρχει κανείς να τα «τρέξει»…

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νισύρου στο Μανδράκι, ένα από τα πλουσιότερα και ομορφότερα μουσεία της χώρας, είναι κλειστό απο τις 9 Μαΐου λόγω απώλειας προσωπικού(;)

Στα μέσα του Μάη η μοναδική υπάλληλος του Μουσείου Νισύρου παρέδωσε τα κλειδιά του κτηρίου στον Δήμο και αποχώρησε. Έκτοτε το Μουσείο παραμένει κλειστό και οι αρμόδιοι δεν απαντούν στο ερώτημα πότε θα ξανανοίξει.

Η υπάλληλος του μουσείου επικαλούμενη οικογενειακό πρόβλημα, ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο υπηρετεί, τη μετάθεση της στην ιδιαίτερη της πατρίδα. Το αίτημα της έγινε δεκτό και το Μουσείο έβαλε λουκέτο.

Σήμερα δεκάδες επισκέπτες του νησιού καθημερινά φθάνουν μέχρι την είσοδο, βρίσκουν την πόρτα κλειστή…

Το Υπ. Πολιτισμού στην επίσημη ιστοσελίδα στα ωράρια λειτουργίας των μουσείων για το συγκεκριμένο μουσείο αναφέρει: «Κλειστό από τις 9 Μαΐου λόγω απώλειας προσωπικού».

Ο δήμαρχος του νησιού, Χριστοφης Κορωναίος, επισημαίνει ότι έχει στείλει, εδώ κι ένα μήνα, επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, όπου την ενημερώνει για το σοβαρό πρόβλημα και ζητεί έναν υπάλληλο για να λειτουργήσει το Μουσείο.

Από την άλλη πλευρά αυτό που ενδιαφέρει τους αρχαιοφύλακες είναι να μην υπάρξει αντικατάσταση του φύλακα από άλλους υπαλλήλους, προφανώς, διότι δεν επιθυμούν να καλύπτονται οι θέσεις τους από άλλους κλάδους, όπως επισημαίνει ο κύριος Γιάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων.

«Αν ανοίξει τέτοιο ”παράθυρο” σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν άλλοι υπάλληλοι να φυλάσσουν τα αρχαία. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από εμάς», σημείωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ κατά Τσίπρα: «Μπερδεύτηκε… Χειρουργήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο»