Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν σε Λέσβο και Κω

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018 την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη Λέσβο και την Κω θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς.

Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση των πληγέντων στις δύο περιοχές που δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς.

Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι εάν ένας κάτοικος Αθήνας έχει ένα εξοχικό στην Κω και αυτό έχει πάθει ζημιά – ανεξάρτητα απο την έκτασή της – θα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι αυτό στην Κώ και όχι από τον ΕΝΦΙΑ για την κατοικία του στην Αθήνα.

Μαζί με το οίκημα που έχει πάθει ζημιά απαλλάσσεται και το οικόπεδο. Αντίθετα δεν προβλέπεται απαλλαγή μόνο οικοπέδου από τον ΕΝΦΙΑ.

Για μόνιμους κατοίκους των δύο αυτών νησιών η απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το σπίτι τους που έχει πάθει ζημιά. Εννοείται ότι αν έχουν και άλλη κατοικία πχ στην Αθήνα αυτή δεν απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι η απαλλαγή αφορά όλα τα σπίτια που έχουν διαπιστωμένες ζημιές στα δύο αυτά νησιά και όχι μόνο την πρώτη κατοικία.

Προϋπόθεση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, είναι να υπάρχει βεβαίωση από την Επιτροπή μηχανικών ότι το οίκημα έχει υποστεί ζημιά ανεξάρτητα από το μέγεθός της.

Διαβάστε επίσης: Εξαρθρώθηκε η «μαφία των τσιγάρων» επιπέδου βιομηχανικής παραγωγής!

Μην χάσετε:  Αυτό είναι το ζευγάρι που κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη: Τραγωδία στην Κομοτηνή – Δύο παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά από ρεματιά