Αποκαλύφθηκε κρυφή συνάντηση Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο πριν τις προεδρικές εκλογές

Πολιτική “θύελλα” έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ οι αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times, η οποία φέρνει στο προσκήνιο μια μυστική συνάντηση του γιου του Αμερικανού προέδρου Τραμπ με Ρωσίδα δικηγόρο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νεότερος, συναντήθηκε το 2016 με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία έχει πρόσβαση στο Κρεμλίνο. Η συνάντηση έγινε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, καθώς υποσχέθηκαν στην ομάδα του Τραμπ ότι θα τους δώσουν πληροφορίες που θα προκαλέσουν ζημιά στην συνυποψήφιά του για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.

Επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, οι Times της Νέας Υόρκης είπαν ότι ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια.

Οι Times βασίστηκαν σε δήλωση του Ντόναλντ του νεότερου με την οποία ομολόγησε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.

«Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον», είπε ο γιος του προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα και πρόσθεσε:

“Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νεότερος, δήλωσε ότι η δικηγόρος, κατά τη συνάντησή τους άρχισε να συζητάει άλλα θέματα από αυτά που είχε πει «και τότε έγινε σαφές ότι αυτή ήταν η αληθινή ατζέντα της συνάντησης και ότι οι πληροφορίες που θα μας έδινε αποτέλεσαν πρόφαση για να μας δει. Τότε τη διέκοψα και της είπα ότι ο πατέρας μου δεν είναι εκλεγμένος αξιωματούχος αλλά ένας απλός πολίτης».

Το CNN, εντόπισε τη δικηγόρο, τα σχόλια της οποίας στην εφημερίδα New York Times έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ για τη συνάντησή τους. Η ίδια είπε στην εφημερίδα: «Δεν συζητήθηκε τίποτα αναφορικά με την προεκλογική εκστρατεία. Ποτέ δεν έχω ενεργήσει εξ ονόματος της ρωσικής κυβέρνησης και ποτέ δεν συζήτησα για αυτά τα θέματα με κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σχολιάζοντας το δημοσίευμα των New York Times ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν ενήμερος για τη συνάντηση του γιου του με τη Ρωσίδα δικηγόρο και δεν συμμετείχε σε αυτή.

Διαβάστε επίσης: Εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του αρχηγού των επεισοδίων στο Αμβούργο