Απολύθηκαν οι πρώτοι συμβασιούχοι καθαριότητας – ακολουθούν οι υπόλοιποι

Oι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων σε αρκετούς δήμους της χώρας, είναι γεγονός! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέχρι τώρα απολύσεις έχουν κάνει οι δήμοι Ρόδου, Αθήνας, Συκεών – Νεάπολης, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αγίας Παρασκευής, Αλεξάνδρειας, Καρπάθου, Ραφήνας και άλλοι.

Στον Δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκαν οι απολύσεις 83 συμβασιούχων καθαριστριών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Σειρά αναμένεται να πάρουν σε άλλους δήμους τις επόμενες ημέρες χιλιάδες ακόμη συμβασιούχοι.

Με την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να απολυθούν 3.000 συμβασιούχοι.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει με νέες συμβάσεις 6.183 από τα 10.000 άτομα που κρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεών τους παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο η απόφαση αφορά μόνο σε όσους υπηρετούν στην καθαριότητα, οι υπόλοιποι εξαιρούνται και έτσι απολύονται.

Όσον αφορά στη βόρεια Ελλάδα, την αρχή έκανε ο δήμος Νάπολης-Συκεών ανακοινώνοντας στις 30 Ιουνίου την απόλυση 35 συμβασιούχων που εργάζονταν τον τομέα της καθαριότητας.

Οι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής να πραγματοποιεί συγκέντρωση χθες μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στο δημαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις 35 απολύσεις συμβασιούχων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να συναντηθούν με την δήμαρχο της περιοχής η οποία ωστόσο απουσίαζε και έτσι σήμερα το πρωί θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Μετά τον καύσωνα ξέσπασε…χαλάζι στον Έβρο