Αστυνομική βία και χειροπέδες σε δημοσιογράφο που κατέγραφε σύλληψη! (video)

Κατέγραψε ένα περιστατικό όπως όφειλε ως δημοσιογράφος και κατέληξε με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Αλίμου… Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Γιώργο Φρίμη ο οποίος και ανέβασε την περιπέτεια που έζησε πρόσφατα στο notia.gr.

Όπως περιγράφει, το περασμένο Σάββατο και ενώ πήγαινε για μπάνιο στην παραλία του Αλίμου, είδε κόσμο και ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης έξω από ένα καφέ στην λεωφόρο Ιωνίας. Λίγη ώρα αργότερα είδε δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν με ταχύτητα και κατάλαβε ότι το περιστατικό ήταν σοβαρό. Αλλαξε πορεία και ακολούθησε τους αστυνομικούς.

Λέει μεταξύ άλλων σε όσα κατέθεσε και στην ΕΣΗΕΑ:

«Έξω από το καφέ είδα ότι υπήρχαν ήδη 4 μοτοσυκλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ και δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Συνολικά δώδεκα αστυνομικοί ενώ στο σημείο είχαν μαζευτεί και αρκετοί πολίτες. Άφησα το αυτοκίνητο με ανοιχτά τα παράθυρα στο ανερχόμενο ρεύμα της Ιωνίας. Πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού άφησα το σάκο μου που είχε μέσα την πιστωτική μου κάρτα 150 ευρώ σε μετρητά, την πετσέτα της θάλασσας και ένα μαγιό.

Πέρασα με τα πόδια απέναντι και πήγα σε ένα κατάστημα ψιλικών που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το καφέ που ήταν οι αστυνομικοί. Εκεί πληροφορήθηκα ότι οι αστυνομικοί είχαν ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός ατόμου που καθόταν στο καφέ. Από γείτονες έμαθα ότι επρόκειτο για άτομο που δημιουργούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του και μάλιστα είχε αποδράσει από το “Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο”.»

΄Εδώ άρχισαν τα προβλήματα. Όπως λέει, ενώ τραβούσε με το κινητό του ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι να του αρπάζει το κινητό και να το πετάει κάτω.

«Έσκυψα για να το πιάσω και βλέπω μπροστά μου έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να με σπρώχνει και να με ρωτάει τι κάνω. Toυ είπα ότι είμαι δημοσιογράφος και τραβάω βίντεο από το συμβάν και μάλιστα του τόνισα ότι δεν έχω τραβήξει πρόσωπα και αν θα δημοσιευτεί και υπάρχουν κάποιοι που φαίνονται θα καλύψω τα χαρακτηριστικά τους. Μου πήρε το κινητό από το χέρι και συνέχισε να μου ζητάει την ταυτότητά μου.

Όπως ακούγεται και στο βίντεο που τραβήχτηκε ενώ το κινητό ήταν πεσμένο κάτω, του είπα δυο τρεις φορές να προσέχει για τη συμπεριφορά του και ότι την ταυτότητα την έχω στο αυτοκίνητο (φορούσα μαγιό).

Ακούγεται ακόμη και η φωνή ενός άλλου αστυνομικού. πιο ψύχραιμου από ότι φαίνεται, που βλέποντας τη σκηνή φωνάζει απευθυνόμενος στον ευέξαπτο συνάδελφό του: Ρε ψηλέ, τι κάνεις….

Όμως αντί να πάμε μέχρι το αυτοκίνητο για να του δώσω την ταυτότητα, μου πέρασε βίαια χειροπέδες και με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών με έβαλαν στο περιπολικό και με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Αλίμου».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φρίμης κρατήθηκε τρεις ώρες στο αστυνομικό τμήμα Αλίμου και το αυτοκίνητό του πήγε και το ασφάλισε και πήρε από μέσα το σάκο και τις ταυτότητες (αστυνομική και δημοσιογραφική), ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τον οποίο είχε ειδοποιήσει για το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: Τι λέει η ΕΥΔΑΠ για τις διακοπές υδροδότησης σε οφειλέτες