Αυστηρή προειδοποίηση από την Μόσχα σε Ουάσινγκτον – Δείτε γιατί

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε αντίποινα εις βάρος των ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση στην Ουάσινγκτον η οποία έληξε χωρίς συμφωνία για την επιστροφή ρωσικής διπλωματικής περιουσίας που έχουν κατασχέσει οι ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την κατάσχεση δύο ρωσικών διπλωματικών κτιρίων και την απέλαση 35 ρώσων διπλωματών για τις φερόμενες ρωσικές παρεμβολές στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μόσχα είχε δηλώσει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνάντησης στην Ουάσινγκτον χθες Δευτέρα ανάμεσα στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ και τον αμερικανό ομόλογό του Τόμας Σάνον, οι οποίοι συζήτησαν την διπλωματική διένεξη.

Αλλά το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν βρέθηκε λύση για το πρόβλημα όπως αναφέρει το reuters.

«Η ρωσική πλευρά τόνισε (στη συνάντηση) ότι αν η Ουάσινγκτον δεν άρει αυτό και άλλα ενοχλητικά στοιχεία, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων εμποδίων στο έργο των διπλωματικών μας θεσμών, διατηρούμε το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αντίποινα με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ρωσία ήθελε να ξεκινήσει τακτικό διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά και με την στρατηγική σταθερότητα, όπως είπε, τονίζοντας ότι είναι στο χέρι της Ουάσινγκτον να κάνει μια κίνηση για το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άτυπος “ψυχρός πόλεμος” Ρωσίας με ΗΠΑ -Νέο περιστατικό στο αέρα

Η Ρωσία «απειλεί» τις ΗΠΑ: Θα καταρρίπτεται κάθε ιπτάμενο αντικείμενο στη Συρία

“Russiagate”: Βουλευτής των ΗΠΑ κατέθεσε αίτηση για αποπομπή του Τραμπ!