“Βόμβα” Γιαννουσάκη: Αποκάλυψε ότι τον επισκέπτονταν στη φυλακή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Απερρίφθη η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που είχε καταθέσει ο Μάκης Γιαννουσάκης, ο οποίος εκτίει ποινή για την υπόθεση του Noor 1, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά, με τον τελευταίο να προβαίνει σε ισχυρισμούς “βόμβα” για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ο ισοβίτης διέψευσε ότι δέχθηκε επίσκεψη από πρώην υπουργό της ΝΔ και αποκάλυψε ότι τον επισκέπτονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ούτε από Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να μ’ επισκεφθεί. Αντίθετα, έρχονταν στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις στην Δημόσια Διοίκηση. Αυτοί οι κύριοι με επισκέπτονταν μέχρι 20/3 που έγινα “κακό παιδί”, για να με διαβεβαιώνουν ότι “το Υπουργείο είναι μαζί μου”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές έχουν εκπρόσωπο Τύπου. Αυτός έγραψε δημοσιεύματα ότι ήρθε πρώην υπουργός της ΝΔ στη Φυλακή να με πείσει να αλλάξει την κατάθεσή μου. Είναι όμως ερασιτέχνες λασπολόγοι γιατί ούτε από τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να μ’ επισκεφθεί. Αντίθετα έρχονται στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για εκπρόσωπο Τύπου των εκβιαστών. Αυτοί οι κύριοι με επισκέπτονταν μέχρι 20/3 που έγινα κακό παιδί για να με διαβεβαιώσουν ότι το υπουργείο είναι μαζί μου», υποστήριξε.

Ο έγκλειστος εφοπλιστής αναφέρθηκε εκ νέου στις επικοινωνίες του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας μεταξύ άλλων «στις 22/1/2017, σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Άμυνας τον ενημερώνω ότι θα πάω στην Προϊσταμένη και θα “βοηθήσω”».

«Του λέω “ελπίζω να βγω την 1/2/2017 και να πηγαίνω απ’ έξω και ότι ίσως ζητήσω 24ωρη άδεια για λόγους υγείας, ώστε να πηγαίνω χωρίς να το ξέρει ούτε η φυλακή μου”. Τότε δεν ήθελα να το ξέρουν 20 άτομα στη φυλακή. Σήμερα, υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει τον ρόλο μου», υποστήριξε ο Ευθ. Γιαννουσάκης σε ακόμη μια προσπάθεια να πείσει το Συμβούλιο να εγκρίνει το αίτημα αναστολής της φυλάκισης του.

Πενταμελές Εφετείο Αναστολών

Φόβους για για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του ίδιου και μελών της οικογενείας του, λόγω της εμπλοκής του στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών με το πλοίο “Noor 1” εξέφρασε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, σε παρέμβαση του στο Συμβούλιο Αναστολών.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο ισοβίτης υποστήριξε ότι στη φυλακή κινδυνεύει η ζωή του λόγω των αποκαλύψεων στις οποίες έχει προχωρήσει για τους Τούρκους χρηματοδότες του φορτίου. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας πρότεινε πάντως την απόρριψη της αίτησης με το αιτιολογικό ότι οι κίνδυνοι για τον ισοβίτη είναι μεγαλύτεροι εκτός φυλακής.

«Με όλο το σεβασμό κ. Εισαγγελέα, η πρόταση σας να επιστρέψω στη Χαλκίδα με στέλνει στο θάνατο. Σε ένα θάλαμο 18 ατόμων μπορεί κάποιος στις 3.00 το πρωί να βαλε κάτι στο νερό η στο φαγητό μου» είπε σήμερα ο Ε. Γιαννουσάκης.

Τελικά το αίτημά του απορρίφθηκε με ψήφους 3 έναντι 2, καθώς δυο μέλη της σύνθεσης είχαν την άποψη ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με όρους.

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση της ΝΔ στον πρωθυπουργό για το plan Β του Βαρουφάκη και το «παράλληλο σύστημα»