Επίθεση Κικίλια σε κυβέρνηση για Γκλεν Κιμ, Π. Καμμένο και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κικίλιας

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, στη σκιά των νέων αποκαλύψεων του συμβούλου του ΥΠΟΙΚ Γκλεν Κιμ, αλλά και με αφορμή την κατάθεση εκ μέρους της ΝΔ πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπή για την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση Noor 1.

Επίσης, επανέφερε το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όσα έγιναν στην οικονομία το α’ εξάμηνο του 2015, καθώς όπως τόνισε το δημοψήφισμα που προκήρυξε ο πρωθυπουργός δύο χρόνια πριν είχε ολέθριες συνέπειες στην οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της χώρας.

«Οι τράπεζες είναι σε capital controls ενώ ο πρόεδρος του ESM Κ. Ρέγκλινγκ υπολογίζει την ζημιά στα 100 δισ. Παράλληλα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος έφεραν δύο αχρείαστα Μνημόνια με 14,5 δισ. μέτρα, αλλά και περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και φορολογική ασφυξία στους Έλληνες», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρωτόγνωρες πλευρές του δράματος, βλέπουν ακόμα και σήμερα το φως της δημοσιότητας».

«Ο κ. Γκλεν Κιμ, σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη που επεξεργαζόταν με απόλυτη μυστικότητα το “plan b” για την εισαγωγή του παράλληλου νομίσματος, και ο οποίος τώρα είναι στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας κ. Τσακαλώτου, αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια το κρυφό πλάνο του κ. Τσίπρα:

Διπλό νόμισμα, κουπόνια αντί ευρώ, υποχρεωτική χρήση τους από 500.000 δημόσιους υπαλλήλους και πολλά άλλα απίστευτα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας και ξεκαθάρισε πως η εξεταστική που ζητά η ΝΔ θα γίνει καθώς οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια και θα τη μάθουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τη σκανδαλώδη υπόθεση της εμπλοκής του κ. Πάνου Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως στόχος είναι να διερευνηθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές και να έρθουν όλα στο φως. «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση.

Ο κ. Τσίπρας έως τώρα αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, ενώ σχολίασε πως είναι ενδεικτικό πως ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης, έχουν διατάξει ΕΔΕ για τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται ευθέως στην υπόθεση.

«Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της χώρας. Γι’ αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά: Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Επίσης είπε ότι πάνω από 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις 6 Απριλίου του 2017 είχε εξαγγείλει δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς «για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών».

Υπενθύμισε επίσης ότι η ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ζητούσε να διατεθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 για τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

«Καλούμε την Κυβέρνηση -έστω και τώρα- να λάβει τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης: Κάθετος ο Λαφαζάνης: Δεν γνώριζα κάτι για το σχέδιο για «παράλληλο νόμισμα»