Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Χίθροου στη Βρετανία

Χάος και πανικός επικράτησε στο βρετανικό αεροδρόμιο Χίθροου όταν στον τερματικό σταθμό 3 άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου ο τερματικός σταθμός έχει εκκενωθεί και οι αρχές ερευνούν τα αίτια του συναγερμού.

Χρήστες των κοινωνικών μέσων δημοσίευσαν μηνύματα και φωτογραφίες όπου φαίνονται εκατοντάδες ταξιδιώτες την ώρα που βγαίνουν από το κτίριο του αεροδρομίου του δυτικού Λονδίνου.

Ο συναγερμός σήμανε, σύμφωνα με τον Independent, στις 12:32 το πρωί, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ προ ημερών μια γυναίκα ηλικίας 21 ετών συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με την υποψία ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία.

Η αστυνομία συνέλαβε την ύποπτη λίγο μετά την αποβίβασή της από αεροσκάφος προερχόμενο από την Τουρκία. Δεν αποκάλυψε την ταυτότητά της, είπε μόνον ότι προέρχεται απ’ το βόρειο Λονδίνο, ότι κρατείται σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο. Λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η 21χρονη δεν δόθηκαν, πέραν του ότι η σύλληψή της «έχει σχέση με τη Συρία».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έκανε εφόδους και σε δύο διευθύνσεις στο βόρειο Λονδίνο.

Οι αρχές παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή στο Λονδίνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Στις 22 Μαρτίου ο Χαλίντ Μασούντ έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε αστυνομικό. Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 50 προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Στις 3 Ιουνίου τρεις τρομοκράτες έπεσαν με ένα ημιφορτηγό πάνω στο πλήθος στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια εναντίον όποιου έβρισκαν μπροστά τους σκοτώνοντας οκτώ άτομα και τραυματίζοντας 48.

Στις 19 Ιουνίου ένα όχημα έπεσε πάνω σε πιστούς έξω από τέμενος στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δέκα. Ο 47χρονος δράστης Ντάρεν Όσμπορν συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Επιδρομή των καραμπινιέρων για την εξάρθρωση της Κόζα Νόστρα