Ελεγκτικό Συνέδριο: “Συγγνώμη, πλάνη” θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ

Με απόφαση του το Ελεγκτικό Συνέδριο επανέρχεται στο θέμα της παλαιότερης γνωμάτευσής του που αρνιόταν την πληρωμή των συμβασιούχων στην καθαριότητα στους ΟΤΑ και την ακυρώνει, αποδίδοντας την σε πλάνη!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση «η εντελλόμενη, με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, δαπάνη είναι μη νόμιμη, πλην, όμως, αυτό καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης στον ανωτέρω Δήμο, πρέπει να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».

Το σκεπτικό της απόφασης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Με τα δεδομένα αυτά, το Κλιμάκιο κρίνει ότι η εντελλόμενη δαπάνη είναι μη νόμιμη διότι η κατ’ επίκληση παράταση της ισχύς των συμβάσεων αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος.

Πλην όμως, το Κλιμάκιο, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψη την ασάφεια και τη σύγχυση, που προκλήθηκε κυρίως στο πεδίο των δημόσιων υπηρεσιών καθαριότητας κρίνει ότι το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα πληρωμής, καθώς και όσα όμοια τυχόν εκδοθούν μέχρι και την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσας πράξης θα μπορούσαν να θεωρηθούν, λόγω συγγνωστής πλάνης».

Διαβάστε επίσης: Δείτε τον χάρτη – Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα