Εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τον Χίτλερ από την τελευταία επιζήσασα στο καταφύγιο του (pics)

Τη σιωπή της έσπασε μετά από μισό αιώνα η τελευταία επιζήσασα στο καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ η οποία αποκάλυψε τις τελευταίες ημέρες του Τρίτου Ράιχ, λίγο πριν ο ηγέτης των Ναζί αυτοκτονήσει, ενώ πλησίαζε στο Βερολίνο ο Κόκκινος Στρατός,

Η Γιοχάνα Ρουφ ήταν στην εφηβική ηλικία, όταν υπηρετούσε ως νοσοκόμα και φρόντιζε τους τραυματισμένους στρατιώτες, που υπερασπίζονταν την πρωτεύουσα της Γερμανίας και μίλησε για τη φράση του Γιόζεφ Γκέμπελς προς την ίδια ότι «Ο θρίαμβος βρίσκεται προ των πυλών».

«Ωστόσο, μόνο οι Ρώσοι βρίσκονταν προ των πυλών», δήλωσε η ογδονταοχτάχρονη πλέον γυναίκα σε συνέντευξή της στη Bild.

Τα ημερολόγια της που χρονολογούνται στις αρχές του 1945 έχουν πλέον δημοσιευθεί και σε αυτά περιγράφεται λεπτομερώς η καθημερινότητα στο εσωτερικό του καταφυγίου των Ναζί.

Η 80χρονη γυναίκα σε μία από τις σελίδες περιγράφει και τη στιγμή που είχε χτυπήσει τον γιο του Γκέμπελς, Χέλμουτ, επειδή ήταν θρασύς, πράξη για την οποία μετάνιωσε αργότερα. Λίγες ώρες μετά, βρέθηκε νεκρός με τα πέντε αδέλφια του. Η μητέρα τους, Μάγδα, τα είχε δηλητηριάσει μέσα στο καταφύγιο.

Η κυρία Ρουφ βρέθηκε στο πλάι του Χίτλερ, όταν έγινε εθελόντρια νοσοκόμα, λίγο αφότου τελείωσε το σχολείο τον Ιανουάριο του 1945. Μόλις 15 ετών τότε, κατάφερε να αποφύγει πυροβολισμούς στη διάρκεια της μάχης και αφότου ολοκληρώθηκε συνελήφθη από τους Ρώσους για διάστημα δύο μηνών. Αφέθηκε όμως ελεύθερη λόγω του νεαρού της ηλικίας της.

Μεταξύ άλλων, στην αυτοβιογραφία της αναφέρει τη βράβευση που θα λάμβανε από τον ίδιο τον Χίτλερ, πριν τα ρωσικά στρατεύματα φτάσουν μόλις λίγα μέτρα από το καταφύγιο και αυτοκτονήσει.

«Πλέναμε τα ρούχα μας για να εμφανιστούμε ενώπιον του με καθαρή ενδυμασία. Μετά όμως όλα ακυρώθηκαν», γράφει.

Η Γιοχάνα Ρουφ έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για τις τελευταίες μέρες του ηγέτη των Ναζί και για το πώς η ίδια βρέθηκε από τη μάχη του Βερολίνου στις φυλακές της Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να ξέρει αν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει, σε μία έκθεση για το καταφύγιο, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο έτος.

Πηγή: Independent

Διαβάστε επίσης: Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!»: Χαοτική εμπόλεμη ζώνη το Αμβούργο για τους G20