Καθυστερήσεις στις πτήσεις – Ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες στην Κω (pics)

Καθυστερήσεις

Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κω μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί τα ξημερώματα, ωστόσο πολλοί ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν καθώς σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε κάποιες πτήσεις.

Σε εικόνες μάλιστα, σήμερα το πρωί, φαίνονται τουρίστες να περιμένουν έξω από το αεροδρόμιο τις πτήσεις τους.

Όπως τόνιζε πάντως σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ- ΜΠΕ η τουριστική κίνηση στο νησί γίνεται μέσω των αεροπορικών συνδέσεων σε ποσοστό 90%.

Η ενημέρωση της Fraport Greece
H Fraport Greece σε ανακοίνωση της για το αεροδρόμιο της Κω αναφέρει:

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα την Παρασκευή, 21.07.17 η Fraport Greece ενημερώνει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις.

Η εταιρία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες και tour operators προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκος και Σουηδός οι νεκροί στην Κω – Ακρωτηριάστηκε και ένας τραυματίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο-ντοκουμέντο – Η στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος σε Κω-Αλικαρνασσό

ΑΚΟΜΑ: Μίνι τσουνάμι στην Κω – Οι βάρκες βγήκαν στη στεριά (pics)