Και Έλληνες ταραξίες στο Αμβούργο – Τι ισχυρίζονται γερμανικά δημοσιεύματα

Αμβούργο

Σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι ταραξίες ήρθαν και από την Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σε άρθρο με τίτλο «Οι ταραξίες της G20 ήρθαν από όλη την Ευρώπη» επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες όπως την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε μάλιστα ότι οι αναρχικοί κύκλοι προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά του G20 και εισήγαγαν ‘υλικό’ για τα επεισόδια ήδη πριν ξεκινήσουν οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι».

Η εφημερίδα Tageszeitung σχολιάζει τη δήλωση του γερμανού υπουργού Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ σχετικά με τα επεισόδια στο Αμβούργο ως εξής: «Τα επεισόδια την Παρασκευή ήταν τελείως ανούσια, βίαια, περιττά και επικίνδυνα. Ένα όμως δεν ήταν σίγουρα: ‘το ίδιο άσχημα με την τρομοκρατία ακροδεξιών και Ισλαμιστών’ όπως είπε ο Π. Αλτμάιερ. Ο άνθρωπος αυτός κατέχει ένα από τα σημαντικότερα αξιώματα ενός κράτους, που μετρά πρόσφατες επιθέσεις τόσο νεοναζί και όσο και ισλαμιστών με πολλούς νεκρούς».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διοικητικοί δικαστές κατά Πολάκη: «Συκοφαντικές οι τοποθετήσεις του για το πόθεν έσχες»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη από Μητρόπουλο: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν για το σχέδιο Βαρουφάκη» (video)

ΑΚΟΜΑ: Μας κρατάει σε αγωνία ο Γαβρόγλου: «Θα είναι σύντομα παρελθόν οι Πανελλήνιες»