Κορυφώνεται η κόντρα Κυβέρνησης – Δικαιοσύνης: Νέες βολές Παπαγγελόπουλου

Τη δική του απάντηση στην επίθεση που δέχτηκε από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξαπολύοντας νέα πυρά κατά της ηγεσίας και των στελεχών της δικαιοσύνης.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο του διήμερου Φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της Ένωσης Εισαγγελέων έχουν μια επιστημονική αποστολή, ωστόσο η διάθεσή τους είναι κυρίως αντιπολιτευτική και συνδικαλιστική.

«Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια;

Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;

Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε:

«Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ’ ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς.

Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

Διαβάστε επίσης: Μπακογιάννη: 28,5 χρόνια ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουν οι Έλληνες για τον Βαρουφάκη