Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Χρεωστικές βγαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν οι 4 στις 10 φορολογικές δηλώσεις, ενώ την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιουλίου, λήγει η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή τους.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο και η ΓΣΒΕΕ ζητούν νέα παράταση έως τις 27 Ιουλίου, καθώς απομένουν περίπου 500.000 δηλώσεις Ε1 που δεν έχουν υποβληθεί. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης άφησε χθες η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στις ΔΟΥ θα πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, αλλά αυτό δεν εμφανίζεται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της δήλωσης και τη βεβαίωση με την οποία αποδεικνύεται ότι έχουν την ιδιότητα του «κατ’ επάγγελμα» αγρότη.

Στο μεταξύ, επιστροφή φόρου 45 εκατ. ευρώ πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 142.000 δικαιούχων φορολογούμενων για τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο διάστημα από τις 22 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της, συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς την διαδικασία επιστροφής φόρου στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις – Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για τους αγρότες

Μην χάσετε: «Λουκέτο» στα μαγαζιά που φοροδιαφεύγουν για ένα μήνα – Νέα πρόστιμα σε δικηγόρους, γιατρούς

Ακόμη: Παλεύει για τη ζωή του ο 35χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Κορινθία