Μήνυση Καμίνη και εμπόρων κατά των βανδαλιστών στην Αθήνα

Καμίνης

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για τις πρόσφατες καταστροφές των 67 καταστημάτων στην Ερμού κατέθεσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα υπέστησαν φθορές από ομάδες αντιεξουσιαστών μετά από πορεία συμπαράστασης για την Ηριάνα που είχε ξεκινήσει από το Μοναστηράκι.

Ο κ. Καμίνης, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε επισημάνει ότι δήμος και εμπορικός σύλλογος αποφάσισαν να υποβάλουν οι ίδιοι την μηνυτήρια αναφορά, καθώς  οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές φοβούνται για αντίποινα, εάν τυχόν προσφύγουν οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων προσερχόμενος στην εισαγγελία Αθηνών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την κατάθεση κοινής  αγωγής του δήμου Αθηναίων  με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς  σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το κράτος αθέτησε την υποχρέωση του να προστατεύσει τους πολίτες

«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημίωσης και μέσα από την αστική ευθύνη του Δημοσίου. Να καταθέσουμε αγωγή αποζημιώσεως και  έξ’ ονόματος των καταστηματαρχών σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών.

Το κράτος- συμπλήρωσε- έχει  υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του και όταν αυτή την υποχρέωση την αθετεί, τότε υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση».

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας Σταύρος Καφούνης  μέσω του Αθήνα 9.84 κάλεσε  την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει κοινή υπουργική απόφαση του 2009, ούτως ώστε αυτοί που επλήγησαν να μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Σε δεύτερη φάση, όπως είπε ο κ. Καφούνης,  θα επιδιωχθεί από κοινού η επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης: Βροχή μολότοφ -ξανά- τα ξημερώματα της Τρίτης